Suzuki vs. Renault

by piskec 13. avgust 2007 20:09

Našo Vitaro zanemarjamo. Priznam.

Sploh avte zanemarjamo, ker so zame preprosto potrošni material in ne naložba za svetlo prihodnost.

Po domače povedano: ma da grejo!

Suzuki nima nič proti temu. Ali se je navadil ali pa je preprosto tak avto. Malo že rjavi od starosti, a kaj hujšega ni.

Je pa zato drugače v čisto dobri fizični kondiciji, kar so mi tudi danes potrdili na tehničnem. Čeprav sem šel tja z ogromnim cmokom v grlu, ker sem se že videl, kako skačem okrog mehanikov. Na, pa mi ni bilo treba. Človek na tehničnem je dvignil palec, jaz sem pa v treh minutah spacal še vse ostalo zraven in pobegnil, da se mi ja ne bi premislil...

In tako mehanika Suzuki ne bo videl še kakšno leto. No, dokler bo vse delalo ok.

Pa še razveselili so me, da dvanajstletnikov ni potrebno več pregledovati na pol leta. No, super, kakšne neumnosti pa res lahko opustimo, kajne?

Čisto drugače pa naš preljubi Renault.

Za en servis, skupaj z menjavo zavornih oblog, me je obral za 560€. In res ne vem več, zakaj hudiča, hodim na original renojev servis. Tiste ploščice, ki mi jih dajo so sicer original, a ponucajo se v pol leta. Zanalašč. Kako, da Vitari še enkrat v petih letih ni bilo potrebno menjat ploščic, pa bremze še vedno čisto solidno primejo? Zakaj pri renoju vsake pol leta? Zakaj moram menjat vsakič celo goro filtrov, ki so - mimogrede - zlati? Kdo pa, hudiča, sploh rabi filtre pri sedem let starem avtu...

Se mi zdi, da me nekdo fejst nateguje. Do konca pa še malo naprej, dokler gre.

In tako sem spet podpiral le evropsko ekonomijo in čisto nič japonske. Kot vedno.

Tags:

avto

Komentarji (6) -

Slimtom
13. 08. 2007 20:38:18 #

HAHAHAHAHA. Lepo si me nasmejal. Duhovito.

Mam mehanika - če ga boš kdaj rabil. Tak domač dvoriščni mojter. Dela, okler ni narejeno - in se mu jebe za porabljen čas. Računa pa po občutku. Meni je všeč.

t

piskec
14. 08. 2007 04:06:14 #

Taki dvoriščni mojstri so zlata vredni... Smile Te držim za besedo!

Vreme
14. 08. 2007 07:28:21 #

Ma kaka naložba za prihodnost. Avti so čista zguba. Pa kaj če brez njih ne moremo. Mi prav tako kot vi brez dveh ne moremo.

So pa res domači mehaniki zlata vredni. Ponavadi opravijo svoje delo kot je treba, pa še po žepu te ne udarijo tako!! Pa malo poglej pa ne kupuj ravno originalnih delov, ki so ponavadi svinsko dragi!!!

piskec
14. 08. 2007 08:22:02 #

Ko se mi pa ne da s tem ukvarjat... Grrrr.

minnie
14. 08. 2007 09:25:52 #

ja, enaki problemi z renaultom. medtem ko (so) vsi azijci delajo brez problema! pa še servis je cenejši. škoda, da se je nissan združil z renojem...

piskec
14. 08. 2007 09:32:34 #

Bo treba enkrat zamenjat... Samo, da ta kredit že enkrat odplačamo! ;)

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS