Vremensko društvo ZEVS

by piskec 30. januar 2007 11:47

Končno se mi je uspelo prebiti skozi vso birokracijo! Hip, hip, hurej!

Vremensko društvo ZEVS
Osnovni podatki društva

Naziv društva: Vremensko društvo ZEVS
Sedež društva: Krtina 36, 1233 DOB
Matična številka: 2076713
Davčna številka: SI 34641475
Poslovni račun: SI56 1830 0025 6285 803
Račun odprt pri Banka Domžale d.d.
e-pošta: zevs@siol.net
Splet: http://fredek.pointclark.net/Mambo/

Registrirani in vplačani domeni ZEVS.SI in SLOMETEO.SI.

Članarina 15€, družinska 25€, do 18. leta brezplačno. Kaj sploh še čakate?

Huh, zdaj bo pa potrebno delat, kajne? No, saj se že trudimo, storitev je že polno, vremenskih postaj veliko, vremenska napoved je že utečena.

Kar tako naprej!

P.S.

Zdaj imamo pri nas doma kar dva predsednika (hiša z največjim povprečjem predsednikov na kvadratni meter). Zato se ne zafrkavat z nami... :))))


 

Tags:

dogodki | splošno

Blato

by piskec 29. januar 2007 17:48

Že ob prihodu v vrtec te oplazi slutnja. Povsod sami kupčki blata. Gor, dol, levo, desno. In nato lepi čeveljci, približno takšnile:

Najprej sem deset minut pucal tele male stvari. No, so bili malo bolje, vendar so še vedno puščali lepo sled za seboj.

Ja, kje pa ste bili? "Na 'išču!" A ste po blatu skakali? "Jaaaaaa."

No, fino. Helena je že napovedala skorajšnjo čiščenje. Tamaučka je nemogoče prisilit k temu, da ne bi nog potem na sedeže dajal. Prav matematično formulo obratnega sorazmerja z blatnimi čevlji uporablja. Bolj so blatni, bolj je treba po sedežih ropotat.

Ah, pa kaj bi se sekiral, a ne? Bomo že spucal. Enkrat. Važno, da so se dobro imel!

Tags:

dogodki

Vozniki

by piskec 29. januar 2007 13:11

Kdo od njiju vozi?

Takle mali pesek pa vozi BMWja. Daleč je prigural, daleč...

Ah, mogoče pa samo z žmigovci upravlja!

Tags:

dogodki

Kje je sneg?

by piskec 28. januar 2007 18:23

Ker pri nas ni čisto nič snega, smo pač morali mi malo k njemu. Nikomur se sicer ni dalo, a dan je bil tako lep, prav topel, sončen, sploh prekrasen, da smo kar vse popokali, tudi če so se upirali, in smo šli.

Nekam proti gorenjski sem hotel, nekam proti hribom, da vidim malo pravega snega. Sanke smo naložili, sitnobe pa tudi!

Še sreča, da smo na radiu slišali, da je na koncu AC prava gneča, zato smo kar zavili dol proti Tržiču. Pa smo šli do Ljubelja, a tam z gnečo ni bilo nič drugače. No, pa še v senci je bilo že vse na Zelenici, to pa nam ni dišalo.

Zato smo si našli prostor natanko pod kamero na Ljubelju, kar sem na žalost opazil šele precej pozno, drugače bi si kako sliko shranil.

Za sankat sicer ni bilo, lopat nimamo, smo se pa zato kar metali po snegu. Ko je pa tak lep, snežno bel, nič pokvarjen kot tu v dolini, nič umazan... Oh, se z veseljem noter zariješ, tudi z glavo naprej!

In je kratek čas čisto dovolj za napolnjenje baterij in za uživanje. Razen Leandra nihče od nas nima kombinezona in smo bili hitro vsi čisto mokri. A se nismo sekirali. Luštno je bilo, čeprav je Tadeja še vedno slabe volje...

Tags:

dogodki

Spletne kamere

by piskec 27. januar 2007 08:45

Ker nisem bil zadovoljen ne z pro-vreme-novimi, ne z Vremenovimi spletnimi kamerami, sem šel delat malo konkurence. Upam, da mi ne bodo vsi skupaj zamerili...

Nekje sicer lepo naredijo, a zelo slabo vzdržujejo in projekti počasi tonejo v pozabo, Vreme ima pa samo kamere od spletne skupnosti. Pa potem Dars, pa DRSC pa oni pa tretji in tako naprej. Preden pogledaš vse, gredo tri ure v nič.

Pa se mi to ni dopadlo in sem naredil nekaj po svoje. Nekaj, kjer bom na enostaven način in hitro videl, kako je kaj po tej naši Sloveniji.

Tako imam zdaj na naslovu www.krtina.com/maps/cams.asp lepo zbrane vse spletne kamere, ki sem jih našel. Zaenkrat sem jih našel 149, kar je precej lepo število, nisem pa seveda še vseh vpisal. To gre precej počasi, saj moram za vsako najti točno lokacijo. Za nekatere seveda to ni problem, o drugih pa nimam najmanjšega pojma, kje sploh so. Potem je pa potrebno določit še nadmorsko višino pa točne koordinate pa stran pa... En kup stvari, ki jih zbiram z vseh koncev. Pa še preračunavat je treba te koordinate za v google maps. Vse skupaj sicer ni težko, je pa dolgotrajen posel. A prej ali slej ga bom že naredil.

V tem trenutku je vpisanih 37 kamer, dodajam jih sproti, kakor imam čas. Če kdo pozna kakšno kamero, ki bi jo lahko še vključil, naj mi kar piše na mail. Če je kolikor toliko on-line, jo bom z veseljem vključil. Prav tako velja, pišite mi, če kje vidite, da sem se zmotil v natančni lokaciji. Slovenija sicer še ni vsa pokrita z najbolj natančnimi kartami, a nekaj se vseeno vidi. In prej ali slej bo tudi to dodano, se ni za bat.

Obstaja manjša težava z velikostjo slik, še posebno Dars je zmagovalec v različnih velikostih, medtem ko ima vsaj drsc vse slike iste velikosti. Morda bom velikosti omejil, morda ne. Zaenkrat se še odločam. Če omejim potem bodo tiste wide slike precej smešne. Morda bom moral celo vsako posebej zmanjševati, kar pa pomeni, da bom moral vpisat podatke o velikosti vsake kamere. Kar se mi pa ne da. Za zdaj. Sicer bi pa morali že vsi imeti velike ekrane! Kajne?

P.S. 31.7.2007 - popravljal linke. Skoraj noben ne drži več, ne moreš verjet... No, pa kamer je zdaj mnogo več: 243.

Tags:

tehnika

Lakota

by piskec 26. januar 2007 12:47

Kaj sem jaz lačen zdajle... Pojedel bi samega vola! S kožo in kostmi pa še s čim.

No, hm, mogoče pa tudi ne... Ampak nekaj takega pa bi si privoščil:

Brez okraskov in svečk, kar tako, iz rok v usta, kot sem in tja naši otroci. Uau, kaj bi bilo to kul.

Ah, kaj sanjam... doma me čaka kefir pa prepečen'c. Cela gostija takorekoč!

Tags:

dogodki

Dan opravičevanja

by piskec 26. januar 2007 10:39

Včeraj sem se šel poštarja. Celo dooolgo uro sem zlagal papirčke v kuverte.

Od začetka ni zgledalo nič posebnega:

ampak čas je kar mineval, jaz pa trgal, zlagal, lepil, zlagal, štampiljal.

Konec je bilo že bolj kaotičen, po 90-ih kuvertah:

Končal sem natanko 12 minut pred zaprtjem naše Pošte. Ker so otroci hoteli z mano, sem še njih naložil in pridrvel do Pošte dve minuti pred zaprtjem.

Tam se je izkazalo, da sem kuverte napačno poštampiljal (napačen kot) in že vse je kazalo, da bom moral ponavljat vajo iz poštnih pošiljk. A sem s klečanjem, bičanjem samega sebe in krokodiljimi solzami v očeh (no, približno...) uspel prepričati skoraj neomajne poštarje, da so mi pogledali skozi prste oz. kuverte.

Tako sem še tam deset minut štampiljal poštnina Plačana... Sem bil vesel, samo, da mi ni treba še enkrat v kuverte zlagat. Huh.

Jaz pa ne bi bil jaz, če ne bi ob plačilu s petnajstimi evri v žepu spet žalostno gledal račun, ki je znašal 18 evrov. Mater, če gre kaj narobe, gre vse narobe... A tokrat se uslužbenke niso več jezile, so že videle, da sem izgubljen primer, z nasmehom so mi odprle vrata (seveda je bila pošta že zaprta) in me počakale, da sem skočil na bankomat.

Zdaj me pa le še zanima, komu vse sem sploh poslal te kuverte. Ne verjamem čisto, da jih bodo vsi dobili, pri taki zmedi...

Podobna zgodba se je zgodila še v knjižnici, kjer sem spet moral uporabiti solze in kolena, a tam sem bil že stari maček, navajen vsega hudega. Pa tudi utrujal ne bom več z istimi zgodbicami, saj je bilo zelo podobno.

Skratka, 25.1. bom proglasil za Dan opravičevanja.

 

Tags:

dogodki

Prvi sneg

by piskec 25. januar 2007 13:16

Prvi sneg tudi v Krtini! Neverjetno.

Ob 23:30 zabeležene prve snežinke, ki še sploh niso zgledale kot sneg.

Zjutraj sem moral pa pucat avto, kot da je metlo z vseh strani. Tudi od spodaj. Pa še vse skupaj lepo ledeno... prav prijetno opravilo navsezgodaj!

In to ravno danes, ko sem bil brez KAVE...

Take tri stopnje današnjega ubogega snega pa je zabeležila naša kamera:

prva ob 7:16, cela 2cm:

Druga ob 11:32; se že hitro poslavljamo:

In tretja, kot zadnja; vsega že konec ob 12:49:

Jah, čakamo na novega, a nede?

Tags:

dogodki

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS