Poškodba?

by piskec 22. maj 2007 20:46

Jebela cesta pa gleženj...

Pa ja ne bom zdaj, tik pred koncem, moral odnehat??? Pa bo šla gajba v maloro, dve gajbi celo???

Res me je po Golici vse bolelo, a vzel sem si cel dan in tričetrt počitka. Vendar pa me je danes, tam nekje okrog 3,5km začel bolet gleženj. In hudiča, zdaj, po teku, sem pa res trd, in boli... Ma ne morem verjet!!!!

Pa prav počasi sem šel, sem si lepo rekel, da ne smem pretiravat. Rezultat je itak čisto nizek, samo prešvical sem se fino.

4km, 30:02, 162/86, 440kCal. Prva dva km 14:34 pri 161/85, druga dva km 15:27 pri 164/87. Prav lepo, nežno, 7:30/km.

Pa še vse ostalo je bilo prav enkratno, tek po robu nevihte. Vsake toliko časa me je osvetlilo in me je bilo kar malo strah, da ne pride vsa tista črnina nadme. S polja bi se pri tistih strelah moral hitro pobrat. Že tako sem vedno poskočil, ko se je nebo razsvetlilo. Tudi par kapljic dežja je prineslo, a moker sem bil bolj zaradi sebe.

Kaj naj zdaj? Počivam do sobote ali naj kaj migam? Naj grem v soboto na oba teka? Ma, res, tega pa res nisem čisto nič rabil. Ampak Mura Challenge moram opravit pa čeprav po kolenih, hudiča, no...

Pa ni čisto gleženj, tega lepo premikam, tista mišica od gležnja navzgor na zunanji strani ali kaj je že... Me je že od Golice naprej bolelo, pa ne vem ali zaradi gojzarjev, da se je kaj drgnilo ali zaradi česa drugega. Ma, zarad enega hribčka, hudimana. Kaj moram po vsaki taki stvari počivat štirinajst dni al kaj???

U tri krasne...

Tags:

pr norch

Komentarji (13) -

Wega
23. 05. 2007 08:10:13 #

to je tale kost? http://www2.arnes.si/%7Ebpodgo1/kostin.html

piskec
23. 05. 2007 08:13:47 #

Beats me... Ob strani je, in če sklepam, da je piščal spredaj, potem morda golenica?

Grrrr.

Vreme
23. 05. 2007 11:57:53 #

Pa si siguren, da te boli kost, kaj pa če je mišica??? Če je mišica hitro v lekarno po pomoč. Kakšna kremica ti bo sigurno pomagala do sobote.

Na tvojem mestu pa ne bi več pretiraval s tekom. Kar si naredil si naredil, v zadnjem tednu ne moreš več kaj dosti pridobiti niti izgubiti. Kot je videti si kondicijsko pripravljen na izziva življenja; vprašanje je samo kako in v kolikšnem času boš saniral poškodbo. Držim pesti, da čim prej!!

piskec
23. 05. 2007 12:01:51 #

Pojma nimam, kaj je. Nisem prepričan ne v kost, ne v mišico. Spoznam se pa toliko...

Upam le, da se bo pozdravilo do sobote. Gradiškemu sem se že odpovedal. Muri se pa ne bom pa če si dam umeten gleženj noter. Argggghhhhh.

Vreme
24. 05. 2007 15:29:48 #

Kako kaj poškodba???

piskec
24. 05. 2007 15:35:19 #

Slabo!!!!!!!!!!!!!!!

Kar pomeni, da je isto. Treniram zobe, da bom v primeru, da mi vse skupaj razpade, pač tekel po zobeh.

Naj bo rešilec pripravljen. Al pa vsaj dve deski, da si bom nogo nazaj sestavil... ;)

Vreme
24. 05. 2007 18:40:41 #

Ojoj!!!!

A ti čakaš, da se bo poškodba sama od sebe zacelila, ali pa uporabljaš obkladke, kremice...

Zdravstveni dom pa je v bližini in že obveščen ;)

piskec
24. 05. 2007 19:39:42 #

Malo že pomagam. Saj si bom vse tako povil, da gleženj ne bo mogel razpast...

Pegaz
24. 05. 2007 20:01:54 #

Piskec: poškodba je poškodba. Nikoli ne teci v bolečino, ker s tem narediš naslednje:
1. zmanjšaš veselje in užitek med treningom - ker te boli (OK, pustmo S&M ;) )
2. še vedno tvegaš, da se ti zaradi nepočivanja poškodba toliko poslabša, da vseeno ne boš mogel nastopiti na tekmi
3. recimo, da se zafilaš s tabletami, odtečeš, yess! - kaj pa potem? sledi ti
4. bistveno daljše obdobje okrevanja, kjer boš moral sanirati precej hujšo poškodbo, saj si namesto počitka telo dalje sesuval s treningom trme.
5. v najslabšem primeru boš celo izgubil veselje in motivacijo do teka, se zredil in se smilil samemu sebi. Kaj si naredil?

Moj predlog: bolečine nisi dovolj dobro definiral. Poišči po netu in ugotovi, kaj te boli.
- Če je kost - ufa, počivaj! Če se slabša, bo treba na rentgen,lahko je stresna fraktura.
- Če je mišica - počitek, a vseeno masiraj z ledom (zmanjša vnetni odgovor telesa in pospešuje prekrvavitev = zdravljenje). RICE = Rest, Ice, Compression, Elevation
- Če je kita - ta bo dolga. Trojke28, 2005: tekel sem poškodovan, vneto kito, ki dviguje stopalo, sem imel s polmaratona v Reki. Na 10 km me je začelo boleti, na 20 km nisem več mogel dvignit stopala, pa smo hodili, ritensko navzdol po Golovcu pri observatoriju - ni šlo drugače. Zaradi trde betice sem moral počivati 1 mesec popolnoma in 3 mesce masaže z Olfenom in ledom 2-3x na dan, da je šlo nazaj.

Tako da - ena ali dve tekmici sta drekec pekec proti temu, kar te čaka, če zdaj ne počivaš. Za več info mi napiši ZS na Tekaškem forumu.
Zdej pa dost žehtanja glave, ziher sam še to rabiš. Smile
Lep let, Pegaz Smile

Pegaz
24. 05. 2007 20:15:42 #

Piskec, še tole: ali lahko v prejšnjem commentu prosim pobrišeš moj mail? Pri drugih blogih se ne prikaže... žal sem napisal precej prepoznavnega iz RL, tako da - če lahko, prosim.
Od zdaj dalje ga pač sem ne bom več napisal.
TNX, Pegaz

piskec
25. 05. 2007 05:37:02 #

Počivam Pegaz, počivam in hvala za nasvete!

No, Gradiškemu sem se odpovedal, Mura Challenge se pa ne morem. To je pravzaprav šele tisti PRVI tek, s katerim bom šele postal tekač. Zame ima nekako višjo vrednost, ta tek je sama odločitev o teku, o tem, da tečem, o tem, da počnem nekaj, kar sem vedno govoril, da ne bom.

In zato, vidiš, ga moram pretečt. Če ga zdaj ne bom, ne bom nikoli več tekel. Zato moram it pa če razpadem zraven. Če bo po teku hujše, bomo že počasi sanirali, a potem se ni več za bati, da bi kdaj odnehal.

Ker sem optimist in ker zaupam, vem, da bo vse kul!

Hirkani
25. 05. 2007 05:58:17 #

Piskec, ker sem sama trpela poškodbe ob teku, te zdajle dobro razumem in sočustvujem s teboj. Problem teh poškodb je, da so to mikropoškodbe, da se nabijajo in nabijajo. Polsušaj Pegaza! In v bodoče boš moral nekaj spremeniti. Vem, ni fajn dobivat nasvetov, ampak tko je. Meni je pri saniranju poškodbe zelo pomagalo mazanje z Lokohepanom, hlandi obkladki, elastična opornica in predvsem nekajdnevno mirovanje.

piskec
25. 05. 2007 06:14:56 #

Poškodbi, če to sploh je, se bom predano posvetil. Ampak po Muri... ;)

Če ne tečem na Muri, ne bom nikoli več tekel. Tega pa ne bi rad. Bolje, da tečem potem pa lepo počasi in pravilno saniram poškodbo, dokler spet ne bom dober.

Nekatere odločitve so zaj... a se morajo naredit. Čast, Slava, Trma, (Za)Upanje, Borba in bogve kaj še lahko stlačiš v to odločitev. Na tehtnici je mnogo več, kot se zdi na prvi pogled. Je celoten način življenja, ki se lahko uresniči ali pa pade v vodo. In tega ne moreš ponovit, je le Once In a Lifetime.

Če bi še kdo imel toliko stvari na tehtnici, verjamem, da bi se natanko enako odločil... Smile

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS