Variacije

by piskec 14. marec 2007 19:40

Fotografije na mojem blogu so vedno takšne, kot pač so. Nimam ne živcev, ne volje, ne časa, da bi karkoli z njimi počel.

Mogoče jih kdaj le obrežem, to je pa vse. No, pa seveda pomanjšam.

Z njimi se mi ne da igrat, čeprav bi najbrž bile lahko mnogo lepše. Vsake toliko časa pa me prime in hočem kaj iz kakšne fotke naredit. Ampak pri vseh tistih filtrih, opcijah in ne vem še čem, me hitro mine. Na koncu dobim 22 slik, ne morem pa se niti za eno odločit. Vse so mi dobre, vse so moje.

V glavi najbrž nosim film, v katerem imam točno odtisnjeno sliko, zato so vse ostale slike le približek. Le spomin in opomin na tisto pravo sliko v glavi. In zato se ne sekiram. In zato včasih tudi malo posiljujem z res bednimi slikami.

Ampak kaj si čem?

A nista čisto glih? Jaz ne morem reči, katera mi je ljubša, sploh pa ne, katera je boljša.

Zgleda, da sploh nimam občutka za te stvari. Hja... Najbolje bo, da še vedno samo pomanjšujem.

Tags:

tehnika

Komentarji (4) -

Vreme
14. 03. 2007 20:43:50 #

Enake"probleme" imam tudi sam. Če ti prišepnem glede tvijh dveh fotografij. Prva je odlična, ker pada na Triglav svetloba zahajajočega sonca, druga pa je odlična zato, ker je kaže Triglav v vsej svoji veličini osvetljenega kot je treba ;)

piskec
14. 03. 2007 21:02:39 #

O, hvala! Ma, nisem jaz za fotografa. Rad imam "naravne" slike, se pravi malo stresene, malo razmazane, malo umazane. Take, kakor nastanejo. Saj sem in tja (pri 10.000) se kakšna posreči! ;)

Hirkani
15. 03. 2007 07:50:09 #

Prva, zaradi sonca. Imam pa enake težave, tako da fotke pustim pri miru, včasih le pomanjšam in kaj odrežem na robu.

piskec
15. 03. 2007 09:55:53 #

Sonček ima svoj čar, čeprav je mogočnost bolj zaznana na drugi. Kot je Vreme rekel. Na, pa sem spet tam... Obe sta mi všeč pa pika. Smile)

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS