Domači kruh

by piskec 13. marec 2007 19:52

Ker nas je sem in tja tudi šest, večinoma pa so vsa usta lačna, seveda veliko pojemo. Hrana je vsekakor naš največji strošek. Pa če še tako šparamo, razpršujemo denar in res varčujemo na vseh koncih. Pri nas doma skoraj res ne vidiš nič, kar ne bi bilo trgovska blagovna znamka: lumpi, špar, tuš. Zelo depresivno včasih...

Vem, da me je enkrat lansko leto (ali celo prej, kdo ve?) prešinilo, da je kruh dražji kot zlato. Za kilo dobrega si lahko dal tudi 600 sit. Mater.

Pa kila je šla samo ob večerji!

Zato smo enkrat kupili avtomat. Ki se je v teh letih bogato obrestoval. Poleg tega, da je kruh dober, je bil tudi veliko cenejši. Edina slabost je, da ga moraš planirat, ker se peče 3 ure in pol. Kar včasih seveda pozabimo. In je treba potem v trgovino.

Vseeno smo z avtomatom zelo zadovoljni, noter lahko tudi zmečeš vsega boga. Moko smo se navadili kupovat v mlinu v Radomljah, zaloge so torej vedno doma. Kruha kolikor češ.

Učimo tudi tamaučka, da bo znal.

Saj bo itak imel samo gospodinjske dneve v šoli na Dobu, a ne?

Čeprav niti ne vem, zakaj sploh to pišem, ker zadnje čase nismo že doooolgo spekli nič. Ker kruha skoraj ne jemo več.

Najprej jaz, zdaj so pa vsi na prepečencu. Ha!

Tags:

Komentarji (4) -

Hirkani
14. 03. 2007 11:48:17 #

Hja, zadnje čase tudi sama jem bolj malo kruha. Sem opazila, da grem zato 3x manj v trgovino, ker ne potrebujemo svežega.

Eno obdobje sem veliko pekla kruh doma, potem pa so se ga moji naveličali (čeprav sem pekla raznolike) in so zahtevali sveže bele hrustljave žemljice. No zdaj pa imam eno obdobje, ko pečem polnozrnate in pirine kruhe, ampak razen prvega dne jih morma kar lepo sama jesti.

piskec
14. 03. 2007 12:25:42 #

Tudi pri nas natanko tako Hirkani. Vsi se naveličajo... In zdaj skupno žulimo prepečenec. Kot da je nekaj najboljšega na svetu.

Do naslednjega naveličanja.

Zakaj se pa svežih belih hrustljavih žemljic ne da naveličat???

Vreme
14. 03. 2007 20:36:51 #

Ha prepečenec zna biti tudi zelo okusen. Ampak ta avtomat za kruh mora biti tudi zelo dobra zadeva. Mogoče pa si ga bomo tudi mi omislili, samo najprej pa... roštilj Smile

piskec
14. 03. 2007 20:59:52 #

To ja! Roštilj!

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS