Iščem službo!

by piskec 7. april 2011 09:36

Tole je mogoče malce nenavaden in kolikor le morem shameless oglas za zaposlitev.

Za mojo zaposlitev, seveda!

Torej:

Star sem petinštirideset let, kar pa ne pomeni, da sem že za v staro šaro. Res je, da se najbrž ne prilagajam več tako hitro, kot pri dvajsetih, a morali bi me videti v zadnjih letih! Čemu vsemu se nisem že (ali še!) prilagodil!

Prednost skušam ohranjati z osvojenim znanjem ter z dolgoletnimi izkušnjami. Prav nič se mi ne mudi v penzijo, mnogo raje imam pred seboj izzive in nove stvari kot pa nekaj ustaljenega, utečenega.

Večina mojega znanja leži v računalništvu in je preko te panoge dodobra razvejano. Skozi dvajset let delovnih izkušenj sem v računalništvu prehodil kar nekaj poti. Od začetne operative in menjave diskov ter papirja v letih vodno hlajenih sistemov, me je odneslo vse do načrtovanja arhitekture precej velikih sistemov.

Vmes sem se ukvarjal še z najrazličnejšimi strojnimi in programskimi sistemi, s celo vrsto aplikacij, s storitvami, z razvojem, podatkovnimi bazami in tako naprej.

Morda bi za osnovo vzel ukvarjanje z varnostjo v omrežjih v celoti. Od požarnih pregrad, prek IDS/IPS sistemov, PKI sistemov javnih ključev, OTP sistemov, VPN komunikacij, različnega overjanja in šifriranja povezav, komunikacij in dostopa do podatkov. Sistemsko upravljanje operacijskih sistemov, omrežnih storitev, varnostnih sistemov in aplikacij se seveda razume.

Naslednji večji sklop bi bil razvoj informacijskih sistemov v različnih programskih jezikih in s podporo različnih podatkovnih baz. Začel sem s COBOL-om in sekvenčnimi ter relativnimi datotekami, prešel v domačem okolju na Clipper in DBase, se vmes dobro pomudil na Oracle Forms in Oracle database ter zavil v okensko okolje – Visual Basic, ASP, vbscript, MS SQL. Nekje na poti so se znašli še IBMovi sistemi, kot je OS/400, MVS, OS/390, z/OS in podatkovna baza DB2. Razvoj spletnih storitev me je tudi vedno navduševal, to izkušnjo pa bi še najbolj ponazarjal spletni servis geoStik, ki je moj izdelek.

Povsem samostojen sklop bi lahko postalo tudi pisanje. Osebni blog (tole tu!) pišem že dolgo vrsto let – od 17.8.2004 –, nekaj - sicer ne najboljših - člankov pa sem spisal tudi za revijo Monitor in spletno revijo Connect. 

V skladu s časom in razvojem tehnologij sem dejaven tudi na družbenih omrežjih – Twitter, Facebook in LinkedIn.

Veliko je stvari, ki bi jih rad počel in ki bi se jih lotil z navdušenjem in žarom. Od vzdrževanja zanimivih sistemov, prek razvoja informacijskih sistemov, kar je vedno izziv, do načrtovanja omrežij, tja do bolj osebno naravnanega pisanja pa čisto do potepanja po gozdovih in opisovanja gozdnih vlek ali pa neobstoječih planinskih poti. Seznam bi bil lahko zelo dolg, v njem pa se sigurno ne bi našle prodaja, marketing in nagradne igre.

Naj na koncu še na kratko predstavim svojo profesionalno pot – za podrobnosti pa je najbolje, da si ogledate LinkedIn, kjer so zadeve bolj sistematično urejene ali pa si ogledate moj življenjepis (CV).

Če se komu zdi zanimivo, ga seveda lepo prosim, da me kontaktira. Na telefon 031 402 026, a tudi email bi bil zelo super!

Na koncu pa si lahko zaželim še Srečno!

Dosedanje zaposlitve:

Simbiont d.o.o.
CTO
Nov 2009 – Mar 2011
Pixna - razvoj in izdelava prototipa - mobilni tehnološki kiosk (http://www.pixna.net/),
geoStik - geografski spletni servis za informacije v realnem času (http://www.geostik.com/)

NLB d.d.
Sistemski programer
Okt 1997 – Okt 2009
član skupine za Arhitekturo IT NLB,
Oddelek za Omrežja,
ACNLB,
požarna pregrada, IDS/IPS,
prenova Omrežja,
Entrust, CheckPoint software,
LAN, WAN, VPN komunikacije,
overjanje, šifriranje, PKI, OTP,
usmerjevalniki, stikala, varnostne naprave, Cisco IOS,
RealSecure, CheckPoint VPN-1, Websense, eSafe, MS ISA, MS SQL, Informix, Entrust Authority, RSA SecurID, IBM DB2, Visual Basic, OS390, MVS.

KDD d.d.
Sistemski programer
Mar 1996 – Okt 1997
Sistemski programer, razvoj omrežja družbe, povezljivost z LJSE, komunikacije in podobno.
WAN,
LAN,
AS/400 sistem,
skrbnik OS/400,
visual basic,
MS SNA server,
MS Exchange,
MS SMS server,
MS SQL server,
internet.

Banka Noricum
Sistemski programer
Jan 1994 – Mar 1996
Razvoj bancnega poslovanja na Oracle platformi, komunikacije in povezljivost z ostalimi bankami.
Novell Netware,
skrbnik za Oracle Database,
razvoj programja v Oracle Forms,
modemske povezljivosti,
BBS, elektronska posta, internet.

Beograjska Banka/KIH
Sistemski programer
Jan 1992 – Jan 1994
Prva sluzba. Od operaterja napredoval v programerja. Honeywell GCOS7 sistem.
Operativni postopki,
programiranje Cobol,
indeksirane in relativne podatkovne baze

Tags:

osebno

Pingbacks and trackbacks (1)+

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS