Neporavnani računi

by piskec 4. junij 2010 11:32

Takele odprte in neporavnane račune je treba enkrat poravnat, zadeve ne moreš pustiti odprte v nedogled.

Te žre in žre in žre.

No, ali pa tudi ne. Se pa vseeno dobro sliši, če ti uspe enkrat zadevo pospravit pod streho.

Trekingi pa tole mestno tekanje ne gre ravno skupaj. Treking me uči, da moram biti čim bolj učinkovit, da moram na vsak način pot krajšat, iskat bližnjice, tolčt diagonale in podobno. V mestu, po PST pa tega ni nič! Nič! Točno po trasi, niti metra gor niti dol, ne levo ne desno.

Ojej. Še na semaforjih sem moral čakat in direktno po zebri hodit... Saj sem hotel malo goljufat, pa me je Rado takoj za ušesa nazaj vlekel... Eh.

Wega tole naredi vsakih štirinajst dni, zame pa je bil kar presneto dober zalogaj. Še dobro, da sem sploh zdržal, na koncu sem imel res že vsega polno kapo.

Po pravici povedano sem si čisto sam kriv, lovil sem namreč štiri ure. Zakaj sem jih pravzaprav lovil, ne vem niti sam, ampak najbrž nekaj moraš lovit, anede? Drugače bi bil turist in bi preveč užival, tako pa sem le moral dati skoraj vse od sebe, da sem vseh 32 km sploh zmogel. No, človek si mora vedno kaj naredit, da lahko trpi, drugače na koncu ni užitka...

Tek je šel kar dobro, do Golovca je šlo odlično, na Golovec počasi, dol malo hitreje, po Golovcu pa sem malo potegnil in spravil Radota malo naprej iz krize. Tja nekam do Murgel je šlo, potem je pa mene začela prijemat kriza in se je ustavilo. Ni se mi dalo. Vroče mi je bilo za znoret, izotonik v nahrbtniku je bil topel, nikjer nič osvežujočega, prav hudičevo sem si želel, da bi začelo liti kot iz škafa! Kaj bi dal za dež takrat! Šele na viškem pokopališču sem se lahko kolikor toliko osvežil, tista mrzla voda je bila pravi balzam za moje telo. Je pa hudir, ker je ne moreš veliko spit, saj je bilo še kar par kilometrčkov pred nama in klonkanje v trebuhu ne naredi nič dobrega. Tako sem se več ali manj potem vlekel do konca, Rado me je podil, jaz sem pa težil. Tudi cukr ni več pomagal, dost sem imel vsega. Najbrž bi moral okrog polovičke pojest kakšno ploščico, to bi bilo bolje... ampak, kaj, ko nisva imela nobenega časa, je bilo treba lovit tiste zagamane štiri ure!

Je bil pa tole tudi dober test, ki zaenkrat kaže na to, da na LM ne bom šel na maratonsko razdaljo. Tako najbrž ne bom uspel obdržati obljube, ki sem jo ob koncu lanskega leta tako nespametno dal. Niso tele tekaške zadeve zame, vedno bolj me vleče treking, višinci in hoja v menjavanju s tekom. Saj sem vztrajen, a počasen, ne verjamem, da bom kdaj uspel maratonsko razdaljo preteči pod petimi urami. Vsaj zaenkrat ni še čas, nad pet ur se pa ne grem, saj takrat že vse pospravijo in gredo vsi domov... Nima smisla, je drugih ciljev kolikor češ!

Drugače pa je tole zanimivo. Popoldne odtečeš 32km in greš na pivce. To se mi je vedno zdelo ena taka... nemogoča zadeva! Za 32km bi se ja moral pripravljat cel teden, bit živčen, bit... ne pa kar takole, skoraj mimogrede. Pa še dolgo nisem tekel, nazadnje sicer v torek 10km ampak prej pa... Formaraton sredi aprila? Jep.

In ko sem danes še Tamaučka spremil v šolo, malo s trdimi nogami, je bilo nazaj grede že vse ok, muskelfibra pa nič. Kako pa to? Niti meča, za katera sem se tako bal, da ne bo spet kakih krčev, nič glasu od njih. Saj ne rečem, danes res ne bi šel nikamor, v celoti sem kar utrujen in se mi nič ne da, ampak... se poznajo vsi ti kilometri, ane? Jaz sem vedno znova presenečen in se mi zdi super in fino in fajn.

32.05km, 3:49:27, 7:10/km, 3333kCal, 201vm.

Evo, zdaj znam it popoldan kar en krogec okrog ljubljane.

Najine face so zato vesele, ker sva se slikala šele na pivu. Kako je pa to pasalo! Že samo zaradi tega se je splačalo it...

Tags:

pr norch

Komentarji (6) -

Nana
4. 06. 2010 12:18:12 #

BRAVO!!!

Wega
4. 06. 2010 14:04:21 #

Ne.

Tokrat pač ne, pa me nič ne brigajo tvoji principi in dokazi in "jaz pa zmeraj..." pa kaj je veljalo doslej in kaj bo v prihodnje ampak kilometrov je 33. Ne 32, ne 32,5 ampak 33. Ajd 32,9 ampak to je najmanj.

Meni je tudi footpod pokazal malo čez 33, ker ni bil kalibriran na nove superge (in je 1% napake čisto običajna reč) pa sem zaokrožil lepo na uradnih normalnih 33.

Tko.

Vreme
4. 06. 2010 16:39:52 #

čaki, čaki, narediš PST z levo nogo pa razmišljaš, da nebi še na maraton?? Ta pa je bosa!!!

V resnici sem nas letos videl na Ljubljanskem maratonu skupaj od prvega do zadnjega km, čisto tako na izi pet ur pa pika ;)

piskec
4. 06. 2010 18:02:24 #

OK, Wega, maš prav. Tile GPSji so res mal čudni v klanec... Na gor lahko zmeri popravim. Na dol pač ne... Smile

Evo, Rajko je že začel lobirat. Se mi je kar zdelo. Najbrž me bo še prepričal. Sicer pa imam zdaj odprt zasilni izhod... Smile)))

Wega
4. 06. 2010 21:52:46 #

Še enkrat: me nič ne brga kaj je tokrat pokazal gps,  kje je bolj in kje manj siguren, na kam lahko popraviš kam ne, ampak kilometrov je bližje 33.  Sicer pa, ajd greva še enkrat preverit naslednji četrtek?

Vreme
5. 06. 2010 11:58:35 #

Wega mam ful neke problema, a bi ti prevzel na Ultrabalatonu še prvo predajo?? Tako ali tako bo očitno tretja premalo zate Smile ???

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS