Prekrasni razgledi

by piskec 4. januar 2010 20:16

Ker se je vedelo, da bo vreme prekrasno, smo vzeli s seboj taveliko zverino. In če jo že težko nosiš, seveda potem tudi slikaš z njo. Veliko slikaš. Pa še malce več slikaš. Priznati pa je treba, da ima Lubnik prekrasen razgled, vsako kočo se je tako dobro videlo!

Koča na Kriški gori, v letu 2006 smo se prvič matrali s Krti gor! Joj, se spomnim... kakšna muka s tisto malo kondicije!

Kališče. Prej nikoli, lani kar dvakrat. Enkrat s Krti. Drugič Najin Prvi Treking.

Kofce. Po dolgem času spet lani. Dvakrat.

Stol. Jej, eden lepših družinskih izletov!

Sv. Primož. O, tega pa poznamo. In to precej dobro... Od spredi, zadi, vmes, gor in dol! Še Tamauček je takoj rekel: Primožžžžž!

Sv. Jakob. Lani smo pravzaprav začeli z njim. Skoraj na enak dan... v snegu, v soncu. Je bil Jakob kriv, da sva lani potem začela tako dobro hoditi? Srečali smo se potem še enkrat s Krti pri Storžiču, ko so nam pri Franciju ponujali čevapčiče...

Blegoš. Tam pa res nisem bil že... no, ravno toliko kot tu, na Lubniku. Nekih 30-35 let. Poln je ljudi!

Ratitovec. Tudi tu velja 30-35... Še več ljudi!

Šmarna gora. V torek?

Kum. Lani? Predlani? Predlani že... z otroci!

Dom na Krvavcu. Huh, tega je pa malo manj... mogoče kakih 25 let. Enkrat smo bili trije sošolci gor za pusta. Brez smuč, jasno. Neverjetno. Da smo ostali živi...

Zeleni rob. O, ja, lani, s prijatelji!

Triglav s Kredarico in Planiko. 2006-ega že! S tule pa res zgleda tako presneto osamljeno mogočen! Niti enega hriba v bližini, ki bi mu lahko vsaj do ramen prišel!

Odkril sem pa tudi vsaj tri mojstre, ki so lezli po strehi Grintovca. Upam, da so imeli vso potrebno opremo!

In vse to sorško polje s tako prekrasnim ozadjem!!! Jebela cesta, ko sem se kar topil na vrhu...

Seveda pa se najdejo tudi cerkvice za katere preprosto ne vem, kam bi jih vtaknil. Ena njih je tale, morda Sv. Tomaž? Pojma nimam.

In tale, kjer nikoli ne vem - Sv. Jakob, Sv.Mohor ali kaj drugega?

Pa najbrž sem v navalu navdušenja še kakšno kočo spustil! Nekje proti jugu in vzhodu pa je bilo sonce in bi moral počakat do popoldan... Slike Snežnika, Murovice, Ciclja tako niso prav nič uspele... Naprimer Snežnik je takle v brezkontrastju:

A sem že povedal, da je z Lubnika prekrasen razgled? Sploh v takem lepem vremenu... Malo pa je za zavidat telim škofjeločanom!

 

Tags:

domači kraji

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS