Forum Inovacij

by piskec 2. december 2009 14:24

Čeprav za našo Pixno težko rečemo, da je ravno inovacija, pa sva jo vseeno prijavila na Slovenski Forum Inovacij 2009.

Po pričakovanju seveda nisva prišla v finale, sva pa s 600 pikami prišla kar blizu meje - 685 pik, kar se meni zdi enostavno super. Poleg tega sva dobila še par koristnih napotkov in idej.

Sem se tudi zaradi tega potem udeležil foruma, ki je bil 1. in 2. 12. v Ljubljani. Zanimiva druščina! Od jadrnic, avtov pa do programske opreme!

Veliko mladine, so jih kar z avtobusi pripeljali, vsi pa so imeli posebno vrsto predavanj - za mlade. Kar se mi zdi tudi super, saj se tako že mladi spoznavajo s podjetništvom in prakso, ki je v sloveniji.

Sam sem se udeležil parih predavanj, kjer je dvorana pokala po šivih. Ogromno volje vidim ali pa je vse to le posledica krize. Čeprav... kolikor je povsod podobno - povsod se krešejo ideje, povsod mladi strokovnjaki poskušajo uspeti, poskušajo ustvarjati svoje ideje in z njimi prodreti. Na drugi strani pa je polno uveljavljenih strokovnjakov, znalcev in podobnih, ki vsej tej množici svetuje, svetuje in svetuje. Nekateri se držijo, nekateri se ne, nekateri poslušajo, nekateri le sem in tja, nekateri uspejo, nekateri ne.

Meni se zdi ok, da imajo ljudje ideje in da imajo toliko poguma, volje in želje, da to tudi kje prikažejo in spustijo iz lastne glave ven.

Za Pixno mi je seveda takoj pritegnil pogled mobilni električni vir:

Tole pa bolj za dušo in za moje - opustelo - ukvarjanje z avtomatiko in pametnimi hišami...

Pravzaprav bi se moral vsej stvari malce bolje posvetit, se mi zdi, da potem kar spustiš kak mali biser. Pa drugo leto!

Tags:

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS