Xtreamer

by piskec 24. september 2009 12:02

Za tole objavo so pravzaprav krivi pri Monitorju, kjer so opisali Xtreamer.

Tam sem videl članek in sem se tako navdušil, da... da... ma, ja, kupit sem ga šel. Kaj pa čem?

13.9. sem ga tako naročil in se pripravil na čakanje. Naslednji dan so mi že poslali mail, da je moja pošiljka na vrsti 20.9.! Tako kmalu? Hua, super, sem kar skakal naokrog!

16.9. pa me zjutraj kliče na mobi neznana številka? Paket imate zame? Se ne vidi kaj je? No, še sreča, da je tavelika doma in ga lahko prevzame! Kaj hudirja je pa prišlo? Saj nič nisem naročil, kar bi moralo zdaj priti?! Xtreamer pride čez deset dni, da ni slučajno spet kaka kamera? (Web kamero mi je namreč poslalo neko slovensko podjetje in to z odkupno ceno za 380€ ali nekaj podobnega, kar sem gladko zavrnil, ker nisem naročil. Potem sem jim poslal dobronameren email, da so ga nekaj pihnili, pa nihče ni nič vedel. Ne o kameri, ne o mojem naslovu, ne o ničemer! Čudne stvari...)

Takale škatla je bila, prav nič ni gor pisalo!

Tadeja jo je morala kar odpret, ni šlo drugače! Kje pa bi lahko zdržal v službi s tem, da me doma čaka paket. Firbec, kot sem jaz, nikakor!

In res, bil je Xtreamer!!! Dober teden prezgodaj, res lepo presenečenje! Takoj sem jim odpustil 20€ za poštnino, zgleda, da je res *hitra* pošta!

Juhu, juhu, juhu, gremo testirat, gremo preizkušat, kaj vse naprava zna. Ostali v družini so se morali ta dan znajti sami, bognedaj, da bi me kdo motil...

Gremo odpirat škatlice:

Čeprav tako minimalistično zgleda, se je na koncu nabralo kar nekaj opreme:

Čez deset minut je delovno okolje že zgledalo malce drugače:

Se že vidijo: kava, piškoti in tamaučkove trenutne igrače. Vse naenkrat je treba, ni miru. Celo navodila sem odprl, kdo ve, morda pa piše kaj uporabnega... Aja, ne, ne, odprl sem jih zato, ker nisem znal nataknit podstavka, pa sem gledal kje kaj piše. Po dolgih letih ko sem vedno kaj polomil, zdaj pogledam navodila, če plastika ne gre skupaj na lep način... No, v navodilih ni pisalo nič, ugotovil pa sem, da sem lahko in da celo moram biti malo bolj močan.

Predpriprave so torej končane, gremo sprobat, če tole sploh dela!

Antena za Wi-Fi je zanimiva - sede direkt v USB in zgleda ima vso elektroniko kar v sebi. Mogoče se jo da uporabit tudi kje drugje? Hm, težka, ampak za sprobat je!

Malo igračkanja, bolj s TVjem in buljenjem v trinajstisočsedemstoštiriinšestdeset kablov, in izbiranjem modri/rdeči, pa se pojavi slika:

2,5" diska za všraufat seveda nimam na zalogi, zato bo treba naprej probat čez Wi-Fi! No, tole pa ni delalo ravno iz prve.

Smo iskali in iskali omrežje, pa nič. Na koncu sem ugotovil, da ne smem skrivat SSIDja. Tako zdaj oglašujem svojo prisotnost po celi Krtini... Ampak važno, da me xtreamer vidi in da zadeva dela! Tole je internet in youtube:

Super, juhu, dela, dela, dela! Domači me gledajo postrani, a so že navajeni malega otročka z igračo. Jih imamo pač več v družini, kaj pa je to takega?

Pridem do ineta, pridem do strežnika preko share-a, pridem do Tversity-a (UPnP)... opa... eh, to pa ne dela! Je pač tako, da imam na Tversity naštimano PS3 in zato ta težava. Sekiram se ne, dostop do share-a je čisto dovolj hiter in enostaven!

Poskusimo še na USB - priklopim mojega rdečega WD passporta. Zzzzzuuuum, šrkkkkk, zzzzzzum, škrkkk... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! NE ME Basat! Da pa tole ne dela, to je pa katastrofa!!! Pa mi v tistem trenutku spoznanja katastrofe, skozi možgane huškne neka senca ideje, zato posežem po drugem usb kablu, nekem Sonyevem, ki je res tanek in že zgleda, da daleč nese. In YESSSSSS, zadeva dela! Diskec zalaufa, kot da nikoli ni bilo nobenih težav! Meni pade kamen od srca, sprašujem pa se, kako in predvsem zakaj so kabli tako različni?! Brrr, briga me, samo da dela!

Gledanje filmov se lahko prične. Adijo Yamada, adijo CD/DVD in ostala stara šara, polna prstnih odtisov, ki nikoli ne deluje, ko in kot je treba!

Aja, internet je začel delat šele potem, ko sem naložil drug firmware. In še en patch firmware-a. Ja, kot povsod, tudi tukaj. Pa da ne bo kdo mislil, kakšen firmware, zgleda tako rečejo kar celemu OS, saj je tega "firmwarea" kar za 100MB. Zadeva jasno temelji na linuxu.

Bistvene stvari torej delajo, poskusimo še na 1920x1080 - brez problema. HD predvaja prek 51% 54Mbs wifija in share-a brez težav. Nič skakanja, nič zatikanja. Na HDTV je slika... ja, za pojest! HDMI je 1.3 torej je notri tudi audio, ampak to meni ne pomaga veliko, ker na stolpu nimam hdmi in. Na TV je pa brez veze audio noter peljat, kajne? Torej optical out na dd/dts ojačevalec, sliko pa prek hdmi na HDTV.

Opa. Prav lepa in glasna izkušnja. Čisto nič ne zaostaja za PS3.

Obstajajo pa seveda manjše neumnosti. S PS3 ne pridem zraven, nič streamanja torej. Sicer je to povsem brezveze in se ne bi nikoli uporabljalo, a vseeno. Surfanje po Youtube-u in Picassi in Flickrju in še čem je seveda luštno in tudi dela, ampak... prijave v sisteme izvedeš prek virtualne tipkovnice in daljinca... Muka ježeva, res je. Sem vtaknil usb tipkovnico v Xtreamerja, če bi slučajno šlo, pa na žalost ne gre... Če bi si vsaj lahko shranil že napisane strani v shortcuts! Morda v verziji 1.4/5?

Tako, to je to! Zadeva je vsestranska in je napreden člen v sinergiji, ki bi ji sam rad že zdavnaj videl. Seveda še nismo čisto tam, a približek je že dober. Jaz sem navdušen, da še obstajajo podjetja, ki brcajo in poskušajo nekaj novega!

Meni je namreč tale Xtreamer presneto všeč. Za 99€ (+20€ poštnine) pa sploh!

Tags:

tehnika

Komentarji (7) -

truba
24. 09. 2009 13:29:23 #

Mam in tudi zadovoljen. Dela lepo, v naslednji verziji pride še  internet radio podpora itd. Ej veliko muske za male pare - vsekakor več, kot pri kao resnih in nekajkrat dražjih player-jih. Cool vsekakor, zadovoljen :mrgreen: .

piskec
24. 09. 2009 18:24:32 #

Ja, hvala truba, na inet radio sem pa čist pozabil... Upam, da bo čimprej!
Dobra zadeva, res! In še tako presneto poceni. Njihov način distribucije mi je pa bil sploh všeč. Brez 100% marže trgovcev! Smile

Katja
24. 09. 2009 21:06:13 #

Oujea - nekoga si navdušil ... Srbijo prsti. Smile

piskec
25. 09. 2009 05:29:07 #

Katja, za ta denar je tole super zadeva. Pa še končno se enkrat CD/DVDjev znebimo... Smile

Vreme
25. 09. 2009 18:30:34 #

Kaj pa je to za eno čudo spet?? A to pomaga, da postanemo  še bol odvisni od televizije?? Smile))

Xtreamer
20. 10. 2009 16:47:01 #

Xtreamer v kratkem na voljo tudi pri nas po ceni 99€+DDV. Prva zaloga (100 kosov) bo v Sloveniji predvidoma v začetku meseca novembra, da pa bo čakanje prijetnejše, smo se odločili, da prvim kupcem, ki Xtreamerja naročijo do 1.11.2009, pokrijemo strošek DDV + priložimo darilo USB WiFi anteno 802.11n. V kolikor bi koga interesiralo, naj preveri našo ponudbo na http://www.xtreamer.si

bla
7. 03. 2012 18:34:21 #

prodam-kontaktirajte na mail.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS