Oprema

by piskec 11. avgust 2009 17:29

Saj vemo kako gre: za tek pa res nič ne rabiš... Stare superge pa gremo!

Japajade.

Sploh ko tek malo razširiš. Pa bi rad še malo v hribe rinil. Tekel. Bogve kaj vse počel še tam okrog.

Ja, opreme se nabere kolikor hočeš! Pravzaprav še preveč. Mnogo preveč.

Ne moreš pa kar brez bit. Saj vztrajava s takimi in drugačnimi zadevami in si le počasi do-kupujeva kaj pomembnega. Sem in tja. Pa še vseeno se nabere veliko.

Storžič naju malo matra. V gojzarjih pač ni za tečt, v tekaških supergah nama bodo pa noge odpadle. Po treh urah sigurno. Zato sva si kupila novo obutev! Ah, koliko neznank... čista matrarija, saj nikakor ne veš nič, ne tega, kaj bi rad, ne tega, kaj bi rabil. In pač kupiš bolj na pamet. In upaš. In upaš.

Salomonke sem tako zadnjič sprobal. So se obnesle kar v redu. Glede na to, da me nič več ne boli (manj pa tudi ne!), je kar v redu. Sicer le štiri ure in pol...

Žulj je ostal običajen, malce je narasel, se potrgal, ampak ostal približno enako benigno maligen. Pač še eni čevlji, na katere so bo treba navadit...

Ampak na Jalovec jih pa raje ne bom vzel, tja bom raje z gojzarji rinil. Še kaka Murovica, dve za trening, da se noga še utrdi, potem bo šlo pa zares...

Druga stvar od opreme pa je nahrbtnik. Tega sem pa res nad-vesel! Moji prejšnji so bili... hja... so bili... ah, pustimo! Zadnjič sem bil tako moker, da je bilo vse v rukzaku premočeno, ker sem pač pozabil vse skupaj zavit v vrečko. Precej zoprna zadeva.

Zato takale zadeva:

Precej majhen, predvsem zaradi tegale:

Končno imam zadevo daleč od hrbta. Na zadnjem izletu se je izkazal za super! Tako za gor, kot tudi za dol, ko se ga da dobro pritrdit in ne opleta. Edini problem, ki ga vidim, je velikost. Ko pa tako rad vedno vse vlačim s seboj in sem tak zmrzljivež!

Pogrešam pa pri vseh teh nahrbtnikih eno stvar: navodila za uporabo. Zakaj se ljudem zdi povsem jasno, kako se tak rukzak uporablja? OK, to že, kako ga daš na ramo, ampak tole ima milijon zank, tisoč nekih pripravljenih stvari, za katere se mi niti ne sanja, čemu so namenjeni. Naprimer, to že vem, da je nekaj za palice, ampak, hej! kako palice pravilno spravit notri?! Gre lahko cepin kam? Čemu služi trak na naramnici? Itd. Itd. Itd. Milijon vprašanj na katere ni odgovora.

Mogoče je najbolje, da začnem malo bolj gledat pri ostalih. Ali pa jim slikat nahrbtnike. Mogoče se pa kaj naučim!

Na trekingu se bo moralo vse skupaj izkazati. No, še najbolj se bom moral izkazati sam, a oprema mi bo morala biti v pomoč. Ne, da se bom moral z njo ukvarjat nekaj brezveze. Kako bo vse skupaj uspelo, bomo pa videli, anede!

Tags:

osebno

Komentarji (4) -

Vreme
11. 08. 2009 20:06:01 #

No ja, za kapo se bo že našel prostor ;)

Nič nisi napisal ali lahko v njega daš kamelo...

piskec
12. 08. 2009 05:56:36 #

Kapa je najbolj važen del opreme! Ampak prav tista, zelena. Smile

Ja, seveda lahko daš tudi kamelo noter.

Vreme
12. 08. 2009 06:33:59 #

Potem pa si jo le nabavi, boš videl še kako prav ti bo prišla!

piskec
12. 08. 2009 08:10:21 #

Nekam skeptičen sem še do kamele...

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS