Širni svet

by piskec 15. april 2009 12:45

Zadnjič sem pogruntal, da ne potrebujem avta, če hočem tukajle v bližini tečt.

Kar sovpada seveda s preklopom v miselnosti, da lahko pretečem tudi kaj več. Zato se mi je kar naenkrat odprl svet.

Širni svet.

Koliko je naenkrat možnih poti, stez, potk, cest, po katerih lahko tečem in hodim! Kakor otrok, ko obvlada najprej eno sobo in nato krene naprej... Kar naenkrat se odpirajo vse tiste poti, po katerih sem si prej upal le s kolesom... Pa del z avtom.

Naprimer: zakaj bi se na Gradiško peljal z avtom? En krog lahko prav tako lepo naredim od doma!

Zdaj moram tole filozofijo samo še ponotranjit in se ne čist ustrašit, pa bo! Zato sem včeraj že kar začel.

In če že tako rad hodim na Murovico, res ne vem, zakaj bi se moral do Sokliča peljat. A ni čudno? Tista dva, tri kilometre... kot, da je kaj drugače. Saj gre za trening, ne za to, da bi bil čimprej nazaj.

In sem skoraj krenil. Pa se je ulilo kot iz škafa.

Pa strele so švigale ko nore. Prva prava, dobra, stara nevihta. Aprila! Uau. Je preveč treskalo, da bi se upal ven. Zato sem še kako uro mencal, dokler se ni vse lepo spucalo. Kar se je pokazalo za pametno, saj se je precej shladilo, je pa zato postalo povsem znosno!

Najprej 3.3km polj do Zaloga, nato sem jo mahnil v hrib. Tekel sem tam, kjer je to mogoče in kjer klanci niso preveč hudi. Nisem se hotel preveč matrati. Dol pa sem potem celo - čisto celo! - pot tekel in se niti enkrat nisem ustavil! Nato sem malo pogledal k Sokliču, a sreča nikogar ni bilo, zato sem odtekel še tisih ubogih 2.7km. Pa še tukaj sem zafrknil in sem šel čez edini klanec daleč naokrog, čeprav mi nič ne bi bilo treba. Heh.

Danes priznam, da me malo bolijo nogice, a dvakrat, trikrat grem gor in dol po stopnicah pa sem dober! Enkraten trening, res pa mi požre debeli dve uri, kar je malo preveč. Težko bom to spravil v svoj urnik... A do 24 ur Primoža moram vztrajat in trenirat. Potem se pa lahko razpustim!

16.25km, 2:12:23, 1500kCal, 157/173, 466 vm. Gor na Murovico 0:52:39, 0:35:42 dol. Teka okrog 6km, ostalo je hrib(ček). Zame super. Ja, v supergah je lažje tečt!

Tags:

domači kraji | pr norch

Komentarji (4) -

Vreme
15. 04. 2009 20:17:16 #

Super! Najprej Primož , potem pa bomo počasi začeli razmišljati o Rokovnjaški! Smo ekipa srčnih, ali ne??? ;)))

piskec
16. 04. 2009 13:05:16 #

Ja, eni tudi tečemo v E-kipi Srčnih! Smile

Vreme
16. 04. 2009 16:32:10 #

Ja sem videl, kaj nisi prej rekel.....

piskec
16. 04. 2009 17:18:03 #

A te mora na to kdo spomnit???

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS