Popravila

by piskec 13. april 2009 18:49

V hišo je potrebno vlagat veliko dela in denarja. Tako pač je, kar naprej nekaj razpada in se kvari.

Pravzaprav bi moral to delati kar vsak dan.

Seveda pa smo ljudje lenobe, ki se nam ne da vsak dan ukvarjat s tem in onim, včasih bi samo radi mir. Zato nekatera opravila trajajo dlje časa. Nekatera zoprna opravila trajajo celo zelo dolgo časa.

Tole ni samo pobarvana zadeva. Omet se je začel krušit, zato je bilo potrebno na novo naredit cel spodnji del balkona. Kar je eno zelo zelo zelo zoprnih del. In je pač trajalo dlje časa. Saj niti ni bilo tako hudo, no... Je pa bilo treba najti nekoga, ki bi to naredil, nekoga, ki bi postavil grušt, nekoga... ki bi vse to naredil, jasno!

Potem pa najti še enako barvo... ej, to je šele naloga! Ampak se pri nas ne sekiramo, zakaj pa bi morale biti hiše povsem enake, uniformirane, take sive, kot v šestdesetih? Ah, dajmo no, natanko take so lahko, kakršne hočemo ali pa tudi ne!

Višinska dela in barvanje pri nas opravljajo ženske. Moški moramo tačas pospravljati klet. In če smo dovolj pridni, nas sem in tja tudi spustijo.

Tags:

hiša

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS