Trmast do solz

by piskec 12. marec 2009 13:08

Trma je ena velika stvar.

In tudi ena veliko je*ena stvar.

Ah.

Spet sem se spravil tečt. Jasno, počasi bi bil že čas, drugače bo vse skupaj bolj ubogo, stave bodo izgubljene, obljube prelomljene. To pa ne gre tako preprosto.

Zato sem se spokal ven. Na srečo nisem vedel, kaj me čaka in sem začel lepo počasi. Je kar šlo. Prvih petsto metrov.

Prvič sem zdržal kilometer in pol. Potem so mi goleni skoraj odstopile. Pa sem malo hodil, malo tekel, veliko tulil in se drl. Še dobro, da tečem tam za krajem, le jaz in avtocesta, kdo me bo pa slišal! Ampak nisem odnehal. Ne, ni šans. Naj grejo noge v tri krasne, briga me! Naj vse skupaj razpade, naj mišice odpovejo, plazil se bom naprej, če bo potrebno!

Po štirih kmjih sem imel že solze na očeh, goleni so pekle, mišice so dobesedno delale prsk, prsk, kot da bi se zapletle in bi se drgnile ena ob drugo. In to mišice, za katere nisem vedel, da jih imam! Peklo, bolelo, razjedalo...

Vse naenkrat.

Gor v hrib je šlo malo lažje, sicer nič manj ni bolelo, le še z dihanjem sem se moral matrati, pa sem malo pozabil na tegobe. Komaj, komaj sem prišel do polovice poti. Res komaj!

Na klopco sem se usedel, se sezul, se masiral in tarnal. In tam, na tisti klopci, sem sklenil pomembno zadevo:

nikoli več ne bom tekel. Briga me. Nič se mi ni treba matrat kot norcu, kot totalnemu cepcu! Zakaj? Čemu? Da bom fit? Da bom lažji? Da bom bolj zdrav? Ma, naj gre vse v tri krasne! Saj bom crknil od vsega hudega... NE! Reci NE matrariji!

Ves pomirjen in vesel, da sem zadevo rešil, sem se lepo počasi obul, fotografiral jezero:

in v lahnem drncu odtekel domov.

?

WTF?

?

Nič, prav nič narobe! Nič! Vse v najlepšem redu! Prav lepo sem odtekel. Še celo domov nisem hotel, ampak bi kar tekel! No, ko sem enkrat že zavil po daljšnici in ko sem hotel vse skupaj podaljšat še skozi Dolenjo Vas, se mi je pa zazdelo, da trma in evforija ne gresta ravno skupaj in sem jo raje mahnil direktno do doma.

In kaj je bilo zdaj vse to? Čemu vse te peripetije, ki se kar naenkrat čudežno izgubijo? Zakaj nekaj boli, potem pa kar neha? Boli le zaradi lepšega? Kaj, če bi se res poškodoval, ali pa to sploh ni možno? Sem le prehitro začel? Ah, milijone vprašanj se podi po moji glavi, a se mi niti ne da na njih odgovarjat. Prav fino je tečt, briga me.

Seveda sem svojo besedo, dano na klopci, požrl. Mimogrede. Toliko o načelnosti...

11,08km, 1:28:32, 7:59/km, 1014kCal, 154/181. Rezultat je porazen, jasno. Prvi km je bil 6:44, naslednji pa že 9:37! Zadnji kilometri pa so šli vedno bolje: 7:45, 7:13, 6:56, 4:39. Sem malo pohitel, ko pa sem prej hodil...

Dobra plat pa se najde tudi tu. Tega rezultata ne bo težko presežti, to je sigurno!

Tags:

pr norch

Komentarji (8) -

dr.Wega
12. 03. 2009 17:08:57 #

Ti se samo lepo odloči še, da nikoli, čeprav si dal roko, nikoli ne boš šel na 21ko. Briga te. Nič se ti ne bo treba matrat kot norcu, kot totalnemu cepcu! Zakaj? Čemu? Da boš fit? Da boš lažji? Da boš bolj zdrav? Ma, naj gre vse v tri krasne! Saj ti ni treba crkniti od vsega hudega... NE! Reci NE matrariji!

piskec
12. 03. 2009 18:20:40 #

Wega, res, ni slaba ideja! Prav tako bom tudi naredil!!!

Naujo oni mene je*al.

Vreme
12. 03. 2009 19:03:21 #

Ma ti si pravi tekaški manijak ;). Prvič po dolgem času pa kar vdariš dol cel kup km. Ja kaj pa si pričakoval povsem tem??

piskec
13. 03. 2009 06:22:02 #

Kako "po vsem tem"??? Saj bi bilo čisto za razumet, če bi bilo PO TEM. Pa je bilo PRED TEM! A veš?! Noge so mi od začetka razpadle, ne po desetih km. Po desetih km je bilo vse čist ok. Smile))))

Maša
13. 03. 2009 09:11:25 #

Viš, vse je v glavi Smile

Wega
13. 03. 2009 12:32:51 #

Če lahko malo resneje:
- morda so bile vesoljske silnice tako razporejene, da si padel v eno tako piščalobolno polje,
- lahko si pa superge narobe (morda preveč) zavezal in si jih potem, ko si masiral boleče noge vse lepo razrahljal.

piskec
13. 03. 2009 12:35:23 #

Ok, tiste prve alineje ne morem preverit, medtem, ko je druga lahko povsem verjetna.

Ampak, a veš, da se mi čudno zdi, da bi lahko zaradi česa takega tako bolelo???

Vreme
13. 03. 2009 15:31:15 #

Če bi dobro prebral moj zapis po štengan navzdol bi ugotovil, da se je tudi meni prejšnjo soboto dogajalo podobno. Sicer pa tako veš, da gretje starih mašin traja dalj časa ;)

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS