Vozički

by piskec 6. februar 2009 10:21

Voziček v trgovini je uporabna stvar.

Pravzaprav brez njega sploh nimam kaj početi v trgovini. Ker nas je veliko, je tudi artiklov vedno veliko. Bolj težko jih je potem nosit, jih je mnogo bolje peljat. Z vozičkom, seveda.

Vozički so čisto ok, če odmislimo, da so štorasti, težko vodljivi in da si jih kar naprej butam v noge. Pridejo prav in to še še kako prav, zato jim napake večinoma odpuščam.

Bolj zanimivo pa je, kako ljudje pospravljajo vozičke.

Na sliki je vidno, da si je zadnjih šest ljudi, ki je vrnilo vozičke, prišparalo v povprečju (prvi manj, zadnji že veliko več!) 5,34m hoje! Kakšna funkcionalnost in kakšna poza: "mene že nau noben jebu, da morm hodt 5 metrov dl"!

Pa saj najbrž vsi vemo, da se potem tak trend nadaljuje in da se vrsta, ki je že daljša, pač daljša, dokler gre. Do konca. Avti potem veselo vozijo naokoli, vozniki se jezijo, a na koncu naredijo povsem enako - voziček spravijo v ta dolgo vrsto.

Ta kratka vrsta pa ta čas sameva, kot da bi bila kužna. Pa sem šel preverit, ker sem sam voziček spravil v ta kratko! Čisto nič ni bilo narobe s tisto vrsto, nič pokvarjenega ali čudnega, da bi *morali* spravljat vozičke v ta-dolgo. Spravljali so jih tja zato, ker so jih že drugi prej spravljali tja. Dolžina vrste je pri tem najboljše merilo, anede?!

Ne vem, jaz se trudim z vozički ravnat dobro in lepo. Ne puščam jih tam, kjer mi od riti padejo, pa če imajo evro noter ali ne. Odpeljem jih s parkirišča, pa čeprav se moram zato malo sprehodit. In pri spravljanju uporabim en mali delček svojih možganov. Čisto tako, zaradi lepšega, če že ne zaradi česa drugega.

Saj za voziček je en mali delček povsem dovolj.

 

Tags:

Komentarji (3) -

Wega
6. 02. 2009 14:52:16 #

Me prav zanima, koliko zgube ima najboljši sosed s tem ko, po moje, edini ne komplicira s kovanci v ražah in vožnjo vozičkov nazaj.
Tole kar si slikal je najbrž še ena posledica tega. V krajši vrsti je voziček s pokvarjenim ali zataknjenim mehanizmom za kovance oziroma - točneje - ključka ni ali pa je na prekratki verigi.

chef
6. 02. 2009 15:27:41 #

Na primeru vozičkov se skoraj najbolj jasno vidi, da so potrošniki navadni kreteni.

Zadnjič sem hotel slikat dva vozička, ki sta čepela na samem v snegu, ker se dvema tepcema ni ljubilo zadeve zapeljatz nazaj v (manjšo) trgovino, ki je oddaljena deset metrov. Ob takih pacientih mene vedno prime, da bi jim jih kar naložil.

Glede teh vrst je pa res hecno. Bi bil pa jaz mogoče lump in bi vzel še preostale iz sosednje vrste ter jih priklopil poleg daljše. Kar tako, iz objestnosti Smile

piskec
6. 02. 2009 16:55:02 #

Ne, ne, Wega, sem šel prav preverit vrsto! Razumel bi, če bi bilo vse pokvarjeno, a ni bilo! Saj zato se pa pritožujem. Sosedje pač še dva mladeniča za to zadolžijo, pa naj se igrata in delata... Čeprav spar dela isto, a le znotraj centrov, njihovi fantje ne skačejo po dvoriščih. Zakaj?

Chef, ljudje jih povsod puščajo. Točno včasih vidiš, kako so jim od riti padli... Grrr.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS