ZEVS - Koornk

by piskec 13. oktober 2008 12:07

Zadnjič me je dajal firbec, ko sem si končno vzel čas za Koornk API.

Že dolgo nisem nič kaj takega delal, ponavadi si v takih skupnostih preprosto ne upam. Pri vseh teh programerjih mi pade samozavest pod ničlo in bolje, da se ničesar ne lotim. Saj tako ali tako nisem programer. Kdo pa je že slišal za programerja, ki bi se načrtno izogibal Option Explicit?

Najlepša stvar pri programiranju se mi pač zdi ravno površnost in v njej preprosto uživam! Tako sem neverjetno užival v Clipperju in tako zdaj neverjetno uživam v Vbscriptu in njegovih izpeljankah! Prav vse lahko dosežeš z metodo "hiljadu pokušaja". Prav nič drugače, kot pri velikih multimilijonarskih programerskih hišah, čeprav se delajo, kot da vse prej načrtujejo.

Japajade.

No, zaradi takega pogleda na svet me najbrž programerji ne bodo nikoli sprejeli medse. Kar pa tudi ni namen.

Skratka, API me je malo prijel in sem tako moral nekaj malega probat, potem pa že narest. Nekaj časa sem si z Matijo dopisoval, ker mi ni bilo nič jasno, a na koncu sem zadevo le vštekal, programčič je pa tudi začel delat. Hvala, Matija! Ne vem kaj me je potem prijelo, a zadevo sem celo opisal v API doc. Sicer na kratko, ampak vseeno.

Nato sem naredil uporabnika ZEVS, ki dnevno kokodajsa naslednje informacije - jasno o vremenu:

  • ob 4h zjutraj se kokodajsnejo podatki o Soncu in Luni - približno takole: Sonce vzide ob 07:15, zaide ob 18:21. Dan je dolg 11:06. Luna vzide ob 17:01, zaide ob 04:15. Lunina faza ob 1h je 37°, osvetljenost pa 90%. D. Na koncu sta D (debeli) ali C (crkuje). Luna namreč. Se opravičujem, da je samo črka, ampak je znakov zmanjkalo, poleg tega je pa to enkraten način, da veš ali gre luna gor ali dol.
  • ob 6h zjutraj kokodajs s trenutno vremensko napovedjo, ki zgleda nekako takole: Temperature od 6 do 23°C. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo prevladovalo pretežno ja... Več na http://is.gd/3TyK. Sicer je to včerajšnja napoved za danes, ampak težko bo koga dobit, da bi jo osvežil pred šesto uro zjutraj. Ni šans. Vsekakor je bolje, da napoved dobiš preden greš od doma, kot pa potem. Je pa to edina alternativna vremenska napoved v Sloveniji, ki jo izdelujejo živi in resnični ljudje in ni generirana glede na računske modele, nekje na drugem koncu sveta. To pa tudi nekaj šteje!
  • ob 6:30, 14:00 in 19:00 kokodajsi, kjer so Temperature različnih krajev v Slo. Podatki so v realnem načinu in so zajeti z amaterskih vremenskih postaj. Kraji so: LJ(ubljana) (povprečje treh postaj!), KR(anj), JE(senice), Krtina (brada pa to...), NM (Novo mesto), MB (Maribor), CE(lje), BO(vec). Takole nekako: LJ: 15°C, KR: 14,4°C, BO: 14,6°C, JE: 14,8°C, Krtina: 15,8°C, NM: 15,9°C, MB: 16,8°C, CE: 17,3°C. Več na http://is.gd/3Mjh. Kraje seveda lahko po želji dodajam, seveda v okviru možnosti - glej prejšnji link.

Če že imamo v ZEVSu toliko podatkov, pa res ni problema kaj takega naredit. Le upam, da bo komu prav prišlo in bo kdo uporabljal.

Kure in petelini in ostali živelj v Koornku to uporabljajo preprosto tako, da Spremljajo uporabnika zevs. Ni posebno težko, anede?

Mi je pa žal, da se nisem sam spomnil Juretovega dežnika. Mah, super ideja.

Tags:

blogi | ZEVS

Komentarji (2) -

Vreme
13. 10. 2008 14:38:39 #

Ha očitno bo počasi ZEVS začel nosit jajca Smile))))))

piskec
13. 10. 2008 16:12:59 #

Kakšna jajca? Zlata??? Smile))

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS