Google ček in Banka

by piskec 10. september 2008 08:56

Včeraj me je pričakalo doma presenečenje.

Dobil sem googlov ček. Spet.

Hm? A ni tole malo hitro, celo prehitro???

Namesto, da bi se veselil, sem bil skeptičen in nisem čisto nič verjel, da je znesek pravi. To pa zato, ker prvega čeka sploh še vnovčil nisem... Vsak dan ga nosim s sabo, a do banke ne pridem nikakor. No, enkrat sem celo prišel do banke, ampak smo bili prvega. Ojej. Takrat v banko nisem stopil.

Ma, nemogoče, da bi spet dobil toliko denarja! In sem seveda moral takoj gledat. Zaradi tega so otroci skoraj ostali brez kosila...

Ja, ja, seveda, jasno, kaj pa drugega! Ček je čisto lepo zapadel in Google je bil tako dober, da je prištel še vse tisto, kar se je nabralo od pošiljanja prvega, in mi poslal novega.

Lepo, dobra praksa, a jaz že ne bi kaj takega počel. Če človek ne more v toliko in toliko mesecih dvignit denarja, potem ga pa res ne potrebuje! Če pa je tako nemaren, pa naj malo plača!

Uvidel sem, da delam googlu le težave, zato sem danes spokal svojo r*t do banke. Do Mame Banke na TR2. Enkrat sem prebral, da tam ne delajo težav in da znajo take čeke čisto lepo uredit. Saj, če pri Mami ne bodo vedeli, kje pa bodo potem?!

Izkazalo se je, da so imele govorice prav. Le povedat sem moral, da to *NI* pokojnina. In se dekle sploh ni sekiralo, je bilo vajeno vsega hudega.

Denar dobiš takoj, vendar pa moraš podpisat, da boš vse vrnil, če ček ne bo imel kritja. Zraven je še tricky zadeva, da moraš vrnit tudi stroške, ki bi jih imela banka z drugo banko... Huh, teh se pa lahko nabere... Ampak nimaš druge možnosti, podpišeš in upaš, google je pa ja Google, anede?

Bolj sem se - sam pri sebi, saj dekle za šalterjem ni nič krivo - jezil na 4,17€ provizije. Presnete banke... Kakšne cene storitev! In prav nič ne moreš naredit, ker so vse enake, le denar ti trgajo za različne stvari. Eni tu, drugi drugje. Grrr.

Kar naprej jamrajo, da ni in ni donosov, da morajo zategovat pas, da je treba to, da je treba ono, zmanjševanje stroškov, da... Jamr, jamr, jamr. Ko pa pridejo poslovni rezultati, smo pa vsi najboljši, najlepši in sploh in oh, kajne? Dobički segajo v višave, kljub vsemu prejšnjemu jamranju. Ma, je*emti.

Ne vem za ostale, ampak jaz že v samem planu, da je treba v naslednjem letu dvignit dobiček za 20-30%, vidim precejšnjo mero perverznosti.

Se kar razburim, nja...

Tags:

Komentarji (8) -

had
10. 09. 2008 09:16:49 #

cestitke Smile

no, ce ne zelis pri nas unovcevati, imas moznost tudi kje drugje Smile

piskec
10. 09. 2008 09:23:55 #

Pošten državljan RAD plačuje davke!

Smile

(Za take male denarje se ne splača sploh kam hodit. Če bi pa bilo tega več, potem bi pa že razmislil, anede? )

dr.Wega
10. 09. 2008 11:05:24 #

Jaz pa tega AdSensa sploh ne znam naštimat da bi kazal slovenske reklame... Frown

piskec
10. 09. 2008 11:54:24 #

Wega Smile))))

Maša
10. 09. 2008 12:30:10 #

Grozn, jst sploh ne vem zakaj se gre...

piskec
10. 09. 2008 12:42:41 #

Maša, čist nič ne boš zamudila...

bojan
14. 10. 2008 16:48:54 #

Na kateri banki si to bil, da ti takoj izplačajo?

A banke kaj obveščajo davčno za vnovčitve teh čekov?

piskec
14. 10. 2008 18:22:07 #

Bojan, na NLB, TR2. To sem nekje prebral, da tam ne delajo težav in jih res ne.

Glede davčne pa pojma nimam. Nikamor ni nič vpisala (ker ni bila pokojnina), ampak... Kdo bi vedel pri davčni? Kolikor vem, banke niso dolžne takih stvari sporočat.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS