Tornado

by piskec 16. julij 2008 07:56

Naši fantje so prepričani, da je Tornado bil. In jaz jim čisto verjamem.

Zdaj bo to malo težje dokazat. Ker pri nas kar ne verjamemo, da je kaj takega mogoče. Ne! Pri nas se pa kaj takega že ne more zgodit!

Arso še ni podal uradne izjave, najbrž tudi ne bodo podprli ideje o Tornadu, pomanjkanje dokazov in dvom sta dovolj, da ne vznemirjaš javnosti. Ja, ravno še tornade potrebujemo...

Res je, da je konfiguracija terena v tej deželi precej neugodna za nastanek kakšnega dalj trajajočega tornada. Nimamo nobene take planote, kot so v ameriki, da bi se tornado lahko lepo razvil in se tudi dolgo kazal vsem na očeh.

Vendar pa neurja - in to tudi huda - obstajajo. Pa tornadi gor ali dol. In to že dolgo, dolgo časa. Ne pozabimo, da je danes samo Vreme lahko tudi velika novica in da so nesreče ljudi največkrat najbolj brane/gledane stvari na vsakovrstnih medijih. Nihče se s takim poročanjem ne strinja, a vsi berejo. Zato smo danes o vsakem neurju presneto dobro obveščeni, o vsem vse vemo, čez cel svet. Vsak ima tudi fotoaparat, še pomnite, koliko pijavic so taki fotoreporterji ujeli lansko leto?

Seveda se nam zdi, da se število neurij povečuje in da so vedno hujša. A to nikakor ne pomeni, da jih prej ni bilo.

Tole pa je posnel Robi Dolničar na Mengeškem polju. Možnosti torej obstajajo. Kdaj pa bo iz funnela tudi res kaj nastalo, pa... Tale se je hitro porazgubil, čeprav se je kar dobro trudil, da bi prešel v resno stvar.

Taka neurja je resno za jemat. Kolikor vidimo, naredijo lahko ogromno škode, vzamejo pa lahko tudi kakšno življenje. Zato jih ne jemljimo površno in s stavkom: pri nas pa to že ni mogoče. Tudi, če ni tornado, je lahko presneto nevarno, sile so neverjetno močne in kdor vidi v živo razdejanje po takem neurju, se bo med naslednjim veliko rajše skrival v kleti. Je mnogo bolj pametno.

Drugače pa veliko slik neurij in posledic tukaj, tukaj, tukaj,  tukaj in tukaj.

Tags:

ZEVS

Komentarji (2) -

Krtek
17. 07. 2008 08:18:54 #

Jap. V Kamniku smo imeli kar lepo zabavo. In seveda po 10 minutah divjanja, še cel popoldne pospravljanja. Treba bilo razžagati podrto drevo, pospraviti razbite lončnice, popraviti streho, pergolo za trto, in kovinsko oporo na balkonu, počistiti vodo v veži, ki je tekla skozi vrata (ne le pod vrati!), vrniti sosedom stvari, ki jim jih je odpihnilo in tako dalje. Na srečo smo jo mi kar dobro odnesli. Nekateri v Kamniku, kolikor sem si ogledal pa niti ne. Slabo so jo odnesli tudi gozdovi. Tudi naš. Moram it kupit bencin in olje za motorko, ker se obeta delovna akcija.

piskec
17. 07. 2008 08:30:56 #

Ojej, Krtek... Upam, da ni bilo kaj hujšega! Ja, precej hudo je bilo in na koncu bo res ogromno škode in ogromno dela vse to spravit v red.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS