Tehnični posli

by piskec 27. junij 2008 13:34

Včeraj in danes sem se zatopil v takšne zanimive zadeve, kot je DefaultAppPool.

Jako zanimivo.

Strežnik krtina.com se je začel nekam čudno obnašat. Pa pojma nimam zakaj, ker se je to začelo dogajati kar naenkrat, brez kakega vidnega vzroka in brez sprememb. Take težave mi gredo silno na živce.

Saj same težave sploh locirati ne moreš! Kako pa bi jo, ko pa kar naenkrat, kot strela z jasnega, nekaj začne zafrkavat? Pri tem se mi porajajo le vprašanja, nikakor pa ne rešitve. Zakaj, zakaj, zakaj?

In potem seveda sumim svojega ponudnika, čeprav ni najbrž prav nič kriv, ker tudi doma občasno dela strašansko počasi. Uff, misterija.

Najprej potrebuješ vsaj en teden, da vsaj približno veš, kam pes taco moli, vsaj v katero smer, no. Ampak nikjer nič očitnega, memorije je dovolj, procesor ni obremenjen, nič, le vse skupaj je strašansko počasno. Pa spet zleti, pa spet počasno. Kako naj te ujamem?

Na koncu ni bilo druge, kakor premetavanje Pool-ov sem in tja, da vsaj ne bodo vplivali en na drugega, razdrobljenje vsega, kar se da, na najmanjše skupne imenovalce in spet opazovanje. Recikliranje nastavljeno bolj optimalno in načrtno.

S čisto finimi nastavitvami se nisem ukvarjal, to pride na koncu, ko vsega zmanjka. Oz. če ne bo zdaj bolje, bo pa treba poseči še po tem. IIS je ena čudna zverina. Dokler dela, dela. Ko pa noče več lepo delat... oh, to pa zna biti problem!

Kakorkoli že, prebral sem milijon postov, tehničnih ekspertiz, detaljev, razmišljanj, tudi skoraj filozofskih, ampak nisem nič bolj pameten.

Večina dela sistemcev tako ali tako temelji na ultimativnem orodju in vseobsegajoči resnici: "hiljadu pokušaja".

Trenutno sem nekje na polovici. Upam, da mi druge polovice ne bo potrebno spoznavat.

In tu je tudi tista osnovna razlika med programsko opremo MS-ja in IBM-ja, ki sem jo imel čas spoznavati skozi ves čas:

  • - MS dela takoj in dela "kar" ok. Čim pa začne delati slabo, ali pa želiš, da bi bolje delal, si v ri*i.
  • - pri IBM-u si pa od začetka v ri*i, še preden začne delat. Ko pa enkrat začne, takrat pa dela dobro in ponavadi zdrži dolgo, dolgo brez težav.

Upam, da bo zdaj vse ok.

Tags:

tehnika

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS