5. Tek okoli Gradiškega jezera

by piskec 18. maj 2008 07:01

Rezultati - za vse, ki to iščete, ker vem, da vas je veliko...

Sobota ni bil ravno dan za vrhunske rezultate. Vročina niti ne, sopare pa kar precej. Cel čas se je pripravljalo na dež, ene dvakrat je celo padlo par kapljic, vendar pa moje molitve, da bi se ulilo, niso bile uslišane.

Bi kar rabil malo dežja nekje na sredi.

Jasno je, da sem pretiraval. Čisto jasno. Ampak konec koncev je tekma in se je treba malo namatrat. Ni, da bi šel na tekmo kar tako, enako kot na trening, anede?

Ampak vseeno mi ni nič pomagalo. Lahko se matram še kolikor hočem, še vedno sem samo ena počasnela. Sicer pa sem se že navadil, nisem ravno tip tekača, sploh športnika ne. Bom pa še kar tekel, kaj pa čem, saj je luštno. Pa še drugim sem lahko v vzpodbudo: "kaj boš šel samo en krog??? Še Aleš gre dva!". "Ja, no... pol grem pa dva, noooo."

Evo, taka je moja vloga, pa me čisto nič ne moti. Dokler premagujem samega sebe, mi je to bolj pomembno. Kaj bi se boril z drugimi, s sabo se moram, s sabo! To je mnogo težje...

Hana, vse čestitke! Predvsem za pogum in voljo!

Karmen, s poškodovanim gležnjem je tvoj rezultat super! Nekateri nimamo poškodovanih okončin, pa vseeno naš rezultat ni kaj prida boljši...

Krti, malce si lastim zasluge, da ste letos takole množično tekli. In priznam, da sem kar malo ponosen. 29 tekačic in tekačev je pobralo devet medalj. Super.

Čestitke tudi meni samemu. Sem naredil vsaj svoj rekord okoli jezera. Sicer sem se res namatral kot zverina, prehitro začel in hitro gorel, vendar le prisopihal do konca. Po prvem krogu sem se hotel kar ustavit, sem imel čisto dovolj. Pa nisem imel dovolj poguma. Predzadnji kilometer, v tisti bloody klanec sploh nisem mogel, me je kar ustavljalo in prvič sem dihal 1-1, pa še to je bilo premalo. Moram si omislit kakšen kisik na pritisk...

8.100m, 51:32, 6:25/km, 818kCal, 180/188, 650m gor in dol. Rezultat je torej super, obrati pa niso. 180 povprečje kaže, da sem šel res vseskozi na polno, čeprav se meni samemu ni zdelo. Tokrat so noge držale, problem je bil pri zadihanosti. Preprosto hitreje ne gre v vse te klance, ne gre dihat. Ampak 6:25/km je zame že super. To je skoraj kot LJM, vendar je tam vse ravno.

Morda pa le napredujem? Ali pa se znam samo bolj pomatrat? Kdo bi vedel...

Tags:

pr norch

Komentarji (7) -

Vreme
18. 05. 2008 07:36:44 #

Vau 6:25/km je odličen rezultat, glede na konfiguracijo terena. Ja seveda napreduješ, odlično. Imaš pa prav, tekma ni trening in na tekmi je pač potrebno dati vse od sebe in ti si to odlično opravil, pa če prav si tekmoval samo sam seboj!!!!

No če maš nekaj malega zaslug za tekaški razvoj Krtincev predvsem ti, pol mam nekaj zelo malega tudi jaz. Smile)))))

Karmen
18. 05. 2008 14:39:18 #

Bravo vsem? Me pa čudi rezultat. Ker, ko sem pritekla skozi cilj, je ura kazala 55'. Pa, saj ni važno Smile

piskec
18. 05. 2008 16:48:46 #

Karmen, tista ura je bila malo čudna, vsaj po pripovedovanju ostalih...

Karmen
19. 05. 2008 13:13:43 #

Eh res ni važno. Upam, da je bil jagenček potem dober Smile Naš piknik je bil vsekakor super Smile
Aja, za 'vsem' bi moral bit klicaj, ne vem kako je vprašaj ratal.

piskec
19. 05. 2008 15:10:39 #

O, bil je dober, bil! Samo preveč piva se je potem nabralo... ;) Super tudi za vaš piknik! Jaz sem v nedeljo samo spal. Pa bi kar še... ;))

dr. Wega
21. 05. 2008 11:08:46 #

Zanimivo, pravijo, da se kardio prilagodi hitreje, kot mišice. Zato je tudi velika nevarnost poškodb, saj dobi tekač občutek, da lahko več, mišice pa še niso pripravljene. Občudujem tvojo voljo in trmo. Jaz po primožu ne bi zmogel še ene tekme. Za nižanje obratov bi najbrž moral trenirat bolj by the book in s pametjo, ampak to ni tvoj stil, ne želja, ne tekaški užitek, Še enkrat čestitke za dosežek (koliko bi bil čas pred dvemi leti?)
Bravo!

piskec
21. 05. 2008 11:10:07 #

Prejšnji komentar je prišel po SMSju, pa sem ga kar v imenu dr.Wege prepisal.

Da je vse na kupu, kakor je prav. ;)

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS