O tem nočem govorit

by piskec 23. oktober 2007 19:01

Ne, nočem, zato tudi ne bom!

No, eno majčkeno. Samo majčkeno.

Takole je šlo:

v nedeljo sem lepo tekel. En krog s težavo, drug krog z lahkoto. Kot ponavadi, nič novega, nič pretresljivega. Naši so bili z mano, so me celo slikali, jupi! No, kakorkoli že, zmatran nisem bil preveč, pravzaprav skoraj nič, počutil sem se čisto v redu. Po teku smo šli lepo domov, lačni ko strela smo planili na kosilo, jaz pa sem si celo privoščil popoldanski počitek. Skratka, vse v redu, anede?

Japajade.

V ponedeljek zjutraj vstanem polomljen. Hm, kaj pa je zdaj to? Noga, peta, me boli. Ah, tole je le jutranja zakrnelost, bo kmalu bolje, si mislim. V teh letih me tole večkrat daje, sem se že navadil.

Ampak ne, čez dan vedno bolj boli. Ko grem domov, že šepam. Fajn šepam na desno nogo.

Potem doma večino dneva kolnem. Prav nagravžno kolnem. Mater, pa znam enih kletvic, ej!

Ves nesrečen upam, da bo jutri, torej danes, kaj bolje. Jok, brate. Zjutraj ista pesem.

Potem pa moram med službo nekam it in ker sem pozen, skoraj tečem. Boli ko hudir, ampak se mi še bolj mudi in tukaj ni pardona. Toda, ko enkrat odboli, je bolje. WTF?

No, zdaj se mažem, masiram, ledim, delam skratka vse, kar je potrebno. Vmes je bilo celo že čisto ok. Čeprav se mi dozdeva, da samo zato, ker od leda noge sploh nisem čutil. Bogve.

Na treninge sem že pozabil, tisti: "še trikrat" je šel rakom žvižgat. Če bo vse v redu, mogoče spravim še dva kratka nekam.

Jasno, da sem trmast, "bom šel pa po kolenih, če bo treba!", ampak vseeno me je malo strah. En tak DNF bi res bil prav porazen za mojo psiho. Na ubogih deset kilometrčkov pa DNF???? To ne gre, anede, da ne gre?

Zato o tem raje ne bi govoril. Poskušam razmišljati v stilu: če problem ignoriraš, ga morda sploh ne bo?

Seveda pa se nekje zadaj v glavi poraja vprašanje: ali so moje poškodbe pred tekmami res samo fizične narave? Tole je že drugič, prvič sem preskočil tek okoli Gradiškega. Res, da sem potem šel na Muro, a vseeno.

A prav? Ne govorit o tem...

Tags:

pr norch

Komentarji (9) -

Vreme
23. 10. 2007 19:44:53 #

No pol pa ne bom nič rekel...

dr.Wega
23. 10. 2007 20:20:02 #

Ah, tebi bi pa sedajle prav prišel en tak meteorit, ki bi treščil naravnost na traso LM tisto noč pred maratonom in bi ga odpovedali. Šanse so.

Karmen
23. 10. 2007 21:32:03 #

Ista sva. Mene že dva dni boli mišica na desni nogi. In jo kar samozanikam. Ker isto me je vse bolelo pred Krtinskim izzivom, potem pa sem tekla z lahkoto in me je samo malo bolel hrbet, ki me prej ni pa nikoli. Smile

piskec
24. 10. 2007 03:41:33 #

Wega, dal si mi rešilno bilko!!!! Skrajno resno računam na kaj takega... Smile))

Eh, Karmen, kaj vse človek ne pogrunta, kaj? Razmišljam, da bi se pred maratonom malce pretepel. Sigurno me potem peta ne bo bolela več... Smile

Vreme, pravilno!

dr.Wega
24. 10. 2007 05:24:30 #

Je še ena finta. Gotovo imaš doma že nekaj časa nekaj za obesit na steno in odlašaš že doooolgo časa. Sedaj je pravi čas za to. Potem se elegantno s kladivom usekaš po prstih in boš videl, na bolečino v nogi boš čisto pozabil.

piskec
24. 10. 2007 05:56:30 #

Wega, ti si zakladnica idej. Si kdaj razmišljal, da bi napisal kako knjigo o Osebnostni rasti? S kakšnim primernim naslovom, naprimer: Tisočtristotrije izgovori za težke življenjske trenutke? Wink))

dr.Wega
24. 10. 2007 06:42:04 #

TisočTristoTrije? Hm, bom moral naredit hudo selekcijijo...

piskec
24. 10. 2007 06:46:24 #

Smile)))))))))))))))

Karmen
24. 10. 2007 08:54:26 #

No, končno sem se nasmejala danes Smile

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS