Podvojevanja

by piskec 11. oktober 2007 06:02

Blogi kar dobro prosperirajo, kajne? Tudi pri nas doma, tudi pri nas...

Od začetka je bilo kar veliko pomišljanja in cincanja, nezaupanje in strah pred neznanim in takorekoč javnim, je velik. Ampak počasi, počasi je pa šlo. Strah je bil premagan, prvi koraki so se naredili, blogi so začeli živeti svoje življenje.

In kakor pri drugih, tudi pri nas. Ko enkrat padeš noter, si noter.

Helena je dolgo pomišljala, a ko je videla, da sem jaz še vedno živ in pravzaprav čisto ok, se je v to spustila tudi sama. Seveda sem bil (in sem še) vesel tega. Od začetka nisem niti pomišljal na kakšne težave, ki bi bile možne, glede na to, da bi oba pisala.

Potem pa počasi se začnejo stvari razvijat. Helena piše vedno več, padla je noter. Kar je super. Vendar pa večinoma hodiva skupaj na prireditve, dogodke, stvari počneva skupaj. Tamauček naju oba muči, otroci naju oba zaposlujejo. Torej sva oba na istem, obema se - več ali manj - enako dogaja. Vsaj podobno. Kar seveda velikokrat pomeni, da bi oba rada pisala o isti temi.

Kdo ima torej predkupno pravico?

Ja, malo sem se zamislil zadnje čase. Nekaj časa me ni bilo in je prav lepo poprijela. Piše vedno več in prav v zadnjem času mi je "sunila" kar tri prispevke.

"Uuuu, tole bom pa slikal!"
"Ne, ne, sem že jaz slikala!"
"Ah, ampak jaz sem se prvi spomnil!"
"Ne, nisi! Prva sem bila jaz!"
"Bom pa prej objavil kot ti, lalalala!"
"Sam probi!"

In tako je blog postal predmet spora v družini. Lepa reč.

Ne me prav resno jemat, saj ni tako hudo. Malo tekmovanja in prerivanja prav nič ne škodi. Sicer sem pa tako mnenja, da lahko čisto lepo oba opiševa isti dogodek. Saj ga vsak opiše na čisto svoj način. Zna biti, da bi bilo to morda celo dobro. Vsaj nama, ko bova brala tole čez trideset let, starčka zleknjena na zofi, in se smejala različnim pristopom. Ja, zna biti zanimivo...

Še Tadejo bomo malo vzpodbujali, pa mi res ne bo nič več ostalo... Potem mi ostanejo samo še tehnične zadeve. Brez veze.

Tags:

blogi | osebno

Komentarji (6) -

dr.Wega
11. 10. 2007 08:00:27 #

No, spet začni tečt in pisat o teku, tu menda nimaš konkurence?

piskec
11. 10. 2007 08:16:39 #

To je res Wega, doma je nimam. Jo imam pa drugje. Velik. Smile))

Pa tek ravno ni nekaj, s čimer bi se hvalil... Na žalost. Smile

Vreme
11. 10. 2007 18:58:20 #

S tekom se ne moreš hvaliti. No to pa mislim, da se zelo motiš. Samo poglej kaj si v zadnjih pol leta naredil. Velik napredek ni kaj!!

piskec
11. 10. 2007 19:02:08 #

Ti si prijazen Vreme, bistvo pa je v tem, da bi LAHKO naredil še mnogo več. Pa sem lena rit. Hja.

Vreme
11. 10. 2007 19:24:40 #

Daj lena rit naredi kaj več ;)

Pa še nekaj. Tolaži se, da bi včasih še kaj več komentirali na Haninm blogu, pa enostavno ni prikazane kode za vpis. to se včasih dogaja samo na njenem blogu, na tvojem pa ne!

piskec
11. 10. 2007 19:34:48 #

Hah, ne dregaj v rano! S tistim se matram že nekaj časa, ampak še vedno je edina rešitev to, da stisneš F5 - refresh... Takele mojstre imamo doma. ;)

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS