Bitka s pipo

by piskec 14. september 2007 06:34

Bitka s pipo je dobljena. Huraaa!

Ampak za vsak slučaj je še vedno lavor pod odtokom, nikoli ne veš, mogoče je zmaga samo prehodna...

Mi gredo pa pipe na živce. A ne morejo označit, katera cev je za toplo in katera za mrzlo vodo? Je treba res šparat na vsakem koraku? Popolnoma jasno je, da sem cevi obrnil, kljub temu, da sem pazil prav na to. Ampak, ko ves zverižen ležiš pod koritom, klešče te žulijo v hrbet, kaplja pa ti direktno za vrat, so vse cevi enake. Samo upaš, da boš čimprej končal, ker ti bodo drugače roke odpadle.

S ključem je tako fino vrteti matice po 1/244-inko naprej. Ker preprosto ni prostora. Če bi si pa hotel prostor naredit, bi pa moral pol kuhinje razsut. Ah.

Ja, in kdo se je spomnil, da je ravno pravšnji ključ 11??? 11? Vse je 10 ali 12, od kje zdaj 11? Vsaka jajca morajo biti nekaj po svoje. Še dobro, da sem ključ po več urah iskanja le našel, zakopanega in pozabljenega od vseh, nekje globoko v kleti.

Sem hotel potem domačim prodat, da sta zdaj topla in hladna voda zamenjani, da naj to sprejmejo kot izziv. Pa ni bilo kakšnega velikega navdušenja. Celo še huje. Takoj sem moral spet direkt pod korito.

In sem moral vajo ponovit. Jebela cesta. Tudi nekaj krepkih je padlo. Čez pipe, vodovodne napeljave in vodovodarje na splošno.

Resno razmišljam, da bi odprl nov blog: Prigode domačega mojstra z dvemi levimi rokami. Se je že kar nabralo tehle stvari...

Ostalo mi je polno nekih ventilov, podložk in čudnega materiala. Od kje neki???

Tags:

hiša

Komentarji (5) -

chef
14. 09. 2007 08:45:45 #

Hohoho, poznam!

Veš kaj bi se meni zgodilo v tem primeru? Ko bi menjal cevi za hladno in vročo vodo, bi še enkrat zašraufal narobe Laughing

Imam doma set pip, ki sem jih nekoč na eni dirki dobil za nagrado. Žal si ne lastim svoje kopalnice, zato pipe čakajo pod posteljo. Lepe, modre pipe.

piskec
14. 09. 2007 09:02:34 #

Chef, jaz sem v drugo takoooo pazil, da ne bi še enkrat ga usral, da je bilo že malo paranoično. Ker vem, da se rado spet zgodi, makar v tretje... ;)

No, vidiš, pipe že maš. Ostalo pa je mala malica! Smile

dr.Wega
14. 09. 2007 09:43:14 #

Ah pri meni je bilo to včasih, ko sem bil precej mlajši, da sem kaj zaj*bal, potem sem pa norel in se sekiral in grizel in take. Sedaj je čisto drugače. Zaj*bem sicer še vedno, samo pizdim nič več.

piskec
14. 09. 2007 10:32:13 #

Jah, Wega, zdaj si umirjen človek, anede? Jaz pizdim še vedno enako, le nabor uporabljenih kletvic se je precej podaljšal... ;)

Vreme
14. 09. 2007 16:27:00 #

ja pipo menjati je pa ja mala malica.... za vodovodarje namreč, to pa očitno nismo mi Smile

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS