Telefonska elektronska pošta

by piskec 11. september 2007 11:37

Elektronska pošta je res prava killer aplikacija. Velik del krivde za razmah spleta je res najbrž najbolje pripisati kar njej.

Deljenje informacij in povezanost sicer nista najhitrejši in trenutni, a svoj čar nosi najbrž ravno v tem. Zakasnitve niso tako hude, da bi bile informacije že stare, najbolje pa je to, da ti ni potrebno biti kar naprej na razpolago. Vsake toliko časa se lepo usedeš in prelistaš sporočila. Na nekatera lahko odgovoriš takoj, druga pa lahko pustiš tudi čakati. Vse je torej na tebi samemu, kako boš razpolagal s svojim časom in delom. Kar je seveda prednost.

Sporočila so kratka, jedrnata in usmerjena v tisto, o čemer bi se rad pogovoril. Večinoma brez nepotrebne navlake. Pri tem lahko čez spraviš katerekoli vsebine, še mokro cunjo bi lahko spravil čez, če bi se potrudil...

Elektronsko pošto uporabljam že vrsto let, že zdavnaj sem nehal štet leta.

A še vedno me presenetijo načini njene uporabe. Najraje od vseh imam telefonsko elektronsko pošto.

Najprej ti pošljejo email, v istem trenutku pa ti že zazvoni telefon. Medtem, ko bereš sporočilo, ti ga še zdeklamirajo po telefonu.

Po vsakem takem pogovoru še vsaj dve minuti strmim v prazno in se počutim nekako nategnjenega.

Ah, tehnologija se resda menja, a nekateri procesov zaradi tega že ne bodo menjali. Ni čudno, da je potem vse samo še bolj zakomplicirano.

Tags:

splošno

Komentarji (2) -

chef
12. 09. 2007 09:06:03 #

Tako. Jaz svojega strica recimio ne bom prepričal, da me ni treba poklicat, da mi je poslal mail, če me pa program na to opozori že pred njegovim klicem!

...ampak on vasj ni v takem biznisu, da bi si dnevno izmenjal dvajset mailov.

Tako sem se zadnjič menil za elektronski račun na Simobilu. "A vam pošljemo sms sporočilo, ko boste dobili račun?" Za božjo voljo, ne! To bi bilo bolj potrebno, če bi mi poslali fizični račun, ki se vedno izgubi med ostalo pošto Smile

piskec
12. 09. 2007 10:06:06 #

Smile) Ma, strice je še za razumet... Ampak to delajo tudi taki, ki se "kao" spoznajo in te stvari uporabljajo...

Ker so pač tako navajeni... ;)

Pri nas pa se nikoli noben račun ne izgubi. Škoda.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS