Google Maps

by piskec 10. september 2007 10:08

Že od nekdaj sem precej navdušen nad Google Maps. V zemljevide lahko gledam ure in ure in si razbijam možgane kje je kaj.

Pogled iz zraka zna biti včasih precej nenavaden, nanj se moraš privaditi, drugače ne razločiš nič.

Zgleda, da je Google spet malo posodobil karte našega ozemlja, tokrat so na vrsti predvsem Julijske alpe. Sam tega ne bi niti opazil, a so mi uporabniki na Panoramio servisu popravili lokacije slikic. Glede na prejšnjo ločljivost nisem ravno veliko zgrešil. Je pa zdaj ločljivost čisto do predzadnje, kar je več kot super.

Aljaževega doma na Triglavu pa nisem in nisem odkril. Igra senc naredi svoje in po desetih minutah ti ni več jasno, kaj sploh gledaš. Kredarico in Planiko se dobro vidi, stolpa pa ne najdem za živo glavo.

Jasno, da sem šel še enkrat po naši poti na Krn. Še slikat mi ne bi bilo treba toliko, ko bi vedel, da se zdaj vse tako fino vidi.

Tole so kasarne na poti od Krnskega jezera proti Komni. Skrivajo se med hribčki, da jih čez hrib ni bilo mogoče zadet. Neverjetno, kaj so vse počel v WW I. Ljudje smo res nori.

Tags:

tehnika

Komentarji (4) -

chef
10. 09. 2007 15:59:27 #

Popolnoma te razumem. Ko se od nekod vrnem, se počim za računalnik in lahko debelo uro iščem, primerjam, se čudim, ničesar ne kapiram itd.

piskec
10. 09. 2007 16:15:29 #

Madona, tele kasarne sem dvajset minut iskal... ;)

Vreme
10. 09. 2007 16:58:23 #

So pa se posodobitve lotili tudi na http://www.geopedia.si/ , se da najti marsikaj , pokritost pa je boljša kot na google maps!

Sem pa tudi jaz eden izmed teh ki stalo bulim v te karte predno gremo in še ko pridemo nazaj Smile

piskec
10. 09. 2007 17:00:58 #

Saj bi bilo čudno, da bi imeli na guglu boljše karte, kot domači... Se pa da lepše delat s stričkom, če hočeš kaj svojega naredit.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS