Bitka za Krtino

by piskec 5. september 2007 15:11

Temu lahko mirno rečem, da je ena od bitk dobljena. Čeprav noben še ne ve niti kako, niti od kje, niti zakaj.

Morda se je premaknilo kje drugje, morda pa so naša prizadevanja obrodila sadove. Kdo ve? Kar me malo jezi, ker se ne ve, komu pripisat zasluge.

Nekdo jih sigurno ima, stvari se ne dogajajo kar same.

Torej: v Krtini smo dobili tablo kraja! Juhu, končno!

Za druge to ni nič, za Krtino pa je to kar nekaj. Krtina je namreč deljena na zgornji in spodnji del. Vmes pa teče regionalna cesta Želodnik - Moravče. V spodnjem delu je več hiš, v zgornjem pa je šola. Torej morajo šolarji čez zelo prometno cesto. Pa še hiše gledajo na cesto, pa gostilna Rok ima izvoz direkt na cesto... In podobno.

Do sedaj smo imeli dve tabli kraja, ena je bila na zgornji strani, druga na spodnji. Kar je pomenilo, da si po cesti lahko vozil 90km/h. Super.

Mene je strah te ceste. Če si pešec, je 90km/h kar dobra hitrost, skoraj nobeden se ni šparal.

Že kar nekaj let nazaj je intervenirala šola, pa KS, pa bogve kdo vse, a se nič ni premaknilo. Ob AC smo dobili le malo boljši in osvetljen prehod za pešce, pa še to tam, kjer ga nihče ne uporablja.

Toda zdaj! Zdaj pa imamo tablo direktno na glavni cesti! S tem tudi omejitev 50km/h. Upam, da bo kaj bolje!

Še midva s Heleno sva tablo opazila šele tri dni kasneje... Pa ravno okrog table sem v nedeljo postavljal znake za šolsko pot. A je nisem videl. Neverjetno. Včeraj pa: "Glej, glej! TABLA!!!" Helena pa: "Kaj tabla? Saj je bila vedno tukaj?!" ... Evo, tako gledamo vozniki table... Groza.

Torej je zdaj pravi čas, da bi policaji kaj zaslužili, noben tega namreč še ni opazil...

Poleg tega smo dobili še par znakov za 70km/h pred in za krajem. Super. Hvala, komerkoli že!

Torej, Had, malce bolj previdno, še ena ovira na poti!

P.S.

Ne priporočam nikomur, da snema med vožnjo. Jaz sem zato pozabil zavit v trgovino in sem moral motovilit potem vzvratno, zato sem pa skoraj podrl znak za delo na cesti. Malo je manjkalo. Ufff.

Tags:

domači kraji

Komentarji (7) -

Krtek
5. 09. 2007 17:53:18 #

Čestitke za tablo! Smile Bo za otroke bolj varno. Zdaj morate samo še može v modrem prepičati, da bodo kdaj radar postavili in malce polovili lokalne dirkače, ki tabel ne upoštevajo.

Snemanja med šofiranjem pa res ne priporočam. Ne samo, da je kaznivo, tudi nevarno je.

Vreme
6. 09. 2007 06:07:30 #

Če te prav razumem tri dni skozi Krtino nisi vozil po predpisih ;)

piskec
6. 09. 2007 06:13:44 #

Hvala Krtek, za nas je tole kar dobra pridobitev. Ne bom več snemal, obljubim! Smile

Vreme, ker zavijam, najbrž nikoli nisem šel prehitro. Če pa ne bi zavijal... pa bi najbrž res kršil vse, ker table preprosto nisem videl. No, videl najbrž sem jo, registriral je nisem.

Vreme
6. 09. 2007 08:41:22 #

Sprašujem te zato, ker vsi več ali manj vozimo po domačih cestah kar na pamet. Ko sem se sam odločil, da bom striktno vozil po predpisih sem bil kar presenečen, kje vse so bili znaki za omejitev hitrosti, ki jih prej sploh nisem opazil.

piskec
6. 09. 2007 08:50:19 #

Yep... Na znanih predelih ne opaziš skoraj nič. Vse je preveč znano, domače. Se pa trudim vozit po omejitvah, vedno. Če le vidim... Smile

Bojchy
6. 09. 2007 10:50:39 #

A pa se samo meni zdi, da so Krtino malo skrajšali? Iz Domžalske strani se ok začne ampak iz Moravške se mi pa zdi da malo pozno. Na del Krtine so malo pozabili. Glede na to, da spim 5m od ceste, sem pa drugače zelo vesela pridobitve Smile) Drugače pa hm hm, kako bi rekla, grešila sta en teden, ne tri dni ;))))

piskec
6. 09. 2007 11:07:13 #

Jah, table so samo tam, kjer je naselje... Kar je dobro, ni pa najboljše. ;) Svet je poln kompromisov, kaj? Smile)

Cel teden že???? O, mater, človek pa res nič ne opazi! Huh. Prav ignorantsko.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS