Najljubše

by piskec 26. avgust 2007 10:01

Katera barva mi je najbolj všeč? Kaj najraje jem? Katera igralka/igralec mi je najbolj všeč? Moj najboljši film? Kje sem se najbolje imel? Kaj je bilo najslabše? Najbolj beden trenutek v življenju? Najljubša stvar? Kaj imaš najraje?

...

Teh vprašanj je lahko še na tisoče.

Problem je le v tem, ker niti na enega od njih ne znam odgovorit.

Stvari me tako ali tako ne definirajo, pridejo in grejo. Dogodki so, bolj ali manj prijetni, nemogoče je reči, kateri je "naj". Stvar trenutka, volje in položaja planetov. Okolje si uredim sam, da se v njem dobro počutim, pa kamorkoli me že daš.

Nekje v osnovni šoli smo imeli vedno tista vprašanja: katera je tvoja najljubša igralka? Prav spomnim se, da sem vedno iz topa odgovarjal: Elizabeth Taylor. Pojma nimam zakaj, pač sem si jo izbral, ker tudi, če sem še tako tuhtal, vedno jih je bilo več dobrih, nobena najboljša. Ampak takrat tega še nisem čisto razumel, pa še game brejker bi bil...

Še danes imam težavo vse to otrokom razložit, ki sprašujejo: Očččii, kaj pa ti najraj ješ? Potem začnem pa naštevat, pa naštevat, pa naštevat..., pa se vsi naveličajo.

Rdeča je ravno tako lepa, kot modra ali pa zelena ali pa rjava ali pa siva. Vse so za nekaj dobre, včasih pašejo v kontekst in so tam preprosto lepe. Zakaj bi bila ena "naj"? Filmov je kot listja in trave, kako naj bo en "naj"?

Edino vprašanje, na katero znam odgovorit pa je: česa pa ne maraš jest?

Vedno, direkt iz topa: rdeča pesa pa vampiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Vsake toliko časa jih poskusim, ampak so še vedno bljak...

Tags:

osebno

Komentarji (2) -

Vreme
26. 08. 2007 18:05:38 #

Pa sem mislil, da bomo enkrat šli skupaj na vampe Frown

piskec
26. 08. 2007 19:07:11 #

Malo morgen na vampe... >:O

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS