Globalno segrevanje

by piskec 20. avgust 2007 09:10

Tema o Globalnem segrevanju je ena bolj zanimivih tem. O njej vsi vse vedo, vsak se lahko vtakne v njo, vsak lahko komentira. Ker se pač na vreme vsi spoznamo. Tako ali tako vsi vemo, da je bilo včasih VSE drugače. Zime niso več zime, poletja niso več poletja.

Seveda velja to tudi zame.

Ampak enkrat sem enkrat že pisal o tem, ko sem bral Crichtonovo knjigo State of Fear. Danes pa sem na našem forumu naletel še na en majhen prispevek, ki govori takole:

"NASA has now silently released corrected figures, and the changes are truly astounding. The warmest year on record is now 1934. 1998 (long trumpeted by the media as record-breaking) moves to second place.  1921 takes third. In fact, 5 of the 10 warmest years on record now all occur before World War II.  Anthony Watts has put the new data in chart form, along with a more detailed summary of the events."

http://www.dailytech.com/Blogger+finds+Y2K+bug+in+NASA+Climate+Data/article8383.htm
http://data.giss.nasa.gov/gistemp/graphs/Fig.D.txt
http://www.norcalblogs.com/watts/2007/08/1998_no_longer_the_hottest_yea.html

(Zahvala za prispevek gre Jest24!)

Spet bo torej municija na razpolago, da se bomo lahko kregali do onemoglosti, kdo ima prav in kdo ne. In izgubljali čas in energijo v brezplodnih razpravah.

Mediji so tukaj definitivno na strani zagovornikov Globalnega segrevanja, s čimer pravzaprav ni nič narobe. Jaz rad ostajam v takih debatah nevtralen in se ne nagibam ne v eno in ne v drugo stran. Resnica ponavadi ni ne na eni strani, ne na drugi, največkrat je nekje vmes. Zato rad ostajam nekje vmes in dajem obema stranema svoj prav.

Zamiki povsem v eno stran ponavadi ne prinašajo ničesar dobrega.

In če gre človek malo dlje, če se le malo bolj posvetiš temi, kar naenkrat padeš v svet prevar in zarot. Svet vodijo najrazličnejše interesne skupine, vsi skupaj smo le pajaci, svet je le njihov poligon. Matrica ni le film, Matrica je že dolgo tu.

Vsak ima svoj prav, vsak pozna svojo Resnico. Jaz sem pa vedno Nekje Vmes.

Tags:

ZEVS

Komentarji (2) -

Okapi
20. 08. 2007 15:55:58 #

V branje priporocam:
www.mladina.si/.../

in:
Neprijetna resnica ali velika podnebna prevara - isti avtor, Sobotna priloga 18.8.07

O.

piskec
20. 08. 2007 16:36:20 #

Ravno to, Okapi. Odvisno je od pogleda... Samo, da je tistih, ki pravijo, da je to slabo pač več. In mediji so z njimi. Kaj pa je res, pa nihče ne ve... ;)

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS