Sv. Rok

by piskec 16. avgust 2007 07:25

Naša, krtinska, cerkev se enkrat predstavlja kot Sv. Lenart, drugič kot Sv. Rok, ponavadi pa je kar oboje. Svoj god praznuje na šestnajstega avgusta.

Se mi zdi, da ob Lenartu ne zvoni takole cel dan, kot to počne danes. Po drugi strani pa tudi pojma nimam, kdaj goduje Lenart. Tako bodo ta imena še nekaj časa ostala, vsaj meni, skrivnost.

Vem pa, da sem šele po kakšnem letu pogruntal, zakaj se gostilna pod cerkvijo imenuje Rok. Hm, včasih imam pa res dolgo lajtngo...

Drugače pa je naša cerkev ena bolj zanimivih. Se jo splača pogledat.

Ker ima god, ne bom nergal nad današnjim jutranjim petjem zvonov. Natanko ob 5:45 so začeli, z vsemi razpoložljivimi zvonovi. Me je kar malo privzdignilo, ker smo pozabili na tale dan in spali pri odprtem oknu. Kar pa pomeni, da se ti zdi, da je zvonik na balkonu.

Tamauček pa je vse skupaj lepo ignoriral in kar spal.

Tags:

Komentarji (2) -

Tomaz
16. 08. 2007 10:55:51 #

Ker je moja mama pri meni na obisku  -prespala par dni - je vse v neredu. nič ne najdem. Me prijemlje na popizdevanje - pa sem včeraj dobil duhovit napotek, predlog - pravi: pa še ti začni spravljati reči tja kot tvoja mama, pa boš našel. in bo ok. hehe

Morda še ti narediš isto z zvonenjem in cerkvijo. Je pač tam. Kaj češ. Tamaučki to bolje znajo..
Se mi zdi, da se rodimo z vsem znanjem, potem pa ga celo življenje do smrti lepo pozabljamo in se "umažemo" - čeprav eni mislijo pa ravno nasprotno Smile

piskec
16. 08. 2007 11:00:24 #

Pameten napotek! Smile

Saj cerkev smo že čisto ponotranjili. Le nenavadnost časa me je vrgel s tira. Tako, kot nas je vrglo s tira, ko se je mehanizem pokvaril in cerkev sploh ni zvonila. Ena tri dni smo ugotavljali, kaj, hudirja, je narobe... ;)

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS