Gležnjoskus

by piskec 1. junij 2007 07:18

Kar ne morem tečt, sem kar malo depresiven. Nimam se kam dat, brezciljno tavam naokoli, zgodaj hodim spat.

Gleženj mažem, zavijam, razgibavam, šepam in vse, kar pač paše zraven. Saj je vsak dan bolje, a časa, kdaj bom lahko začel tečt, še ne vidim tako kmalu.

Zato sva se s tamaučkom včeraj odločila za znanstveni preizkus: uporaba gležnja pri bicikliranju.

Ha! Izkazalo se je, da gležnja na kolesu sploh ne čutim, nič ne boli, vse je v najlepšem redu skratka. Enkratno!

Čeprav mi kolesarjenje nič kaj ne leži in tudi pri tekanju mi ne bo prav nič pomagalo, pa bo vsaj bolje kot nič. Na živce mi gre, da moraš prekolesarit kar nekaj, da se malo namatraš. Kaj naj delam po 100km na dan? Saj vem, od začetka jih bo že 10 dovolj, saj več itak ne zmorem. Bom pa vsaj telo, dihanje in pulz malo pospeševal in prilagajal na čas, ko spet začnem tečt. Za nekakšno splošno kondicijo bo že prav prišlo, kajne?

Tako sva včeraj naredila 10km v 38 minutah. Brzina, kaj? No, s tamaučkom in z grizočimi koleni ne prideš prav daleč. Tudi v klanec, ko sem hotel priti do jezera, ni nikakor šlo, sva raje obrnila. Bolje, da poskušam s svojim kolesom, bo najbrž več uspeha.

Ah, nisem ravno preveč navdušen, ampak vsaj nekaj bo, da spet ne zakrnim do konca. In malo razmigavanja sklepov, kolen in gležnja tudi nič ne bo škodilo.

Pa še svoji zdravnici bom nekam malo zlezel. Me prav zanima, kaj bo potem rekla? Morda: a na dvigovanje uteži ste kaj pomislili??? Grrr...

Ajajaj, koliko ima človek težav, anede?

Tags:

pr norch

Komentarji (6) -

Vreme
1. 06. 2007 08:44:53 #

Super!!!

Odlična alternativa teku. Ima samo dve slabosti. Da za enak učinek potrebuješ dosti več časa in da te na koncu lahko boli rit!! Smile

piskec
1. 06. 2007 09:25:56 #

Ma, rit me (še) ne skrbi, tisto o več časa me bolj.

Wega
1. 06. 2007 10:54:13 #

Bicikel je pravzaprav odlična zamenjava, mogoče poleg še sprehod. V the Knjigi je celo priporočena kot del krożnega treninga. Je pa res, da gre veliko časa. Żal ne morem pri tem kaj dosti pomagat, najpomembneje pa se mi zdi, da si še naprej trdno odločen nadaljevati s tekom, kakšna shizopresivna oseba kot jjaz bi morda stvar vzela kot izgovor za koncanje matrunge...

piskec
1. 06. 2007 11:24:28 #

Ja, zaenkrat sem še zagret, ampak malo se pa tudi bojim... Zato je bolje, da vmes kaj počnem, da mi bo šel bicikl tako na živce, da si bom prav *želel* tečt. ;)

Vreme
1. 06. 2007 17:11:55 #

Vsekakor je potrebno vedeti, da je tudi ukvarjanje s tekom kot nekakšna sinusoida. Enkrat na dnu, drugič na vrh a ne obupavat, še dosti (skupnih)kilometrov je pred nami!!!!

Finta je samo v tem, da enaki treningi lahko postanejo enolični. Zato se je treba lotiti teka tudi na drugačni način kot sedaj in kdaj pa kdaj tek zamenjati z kolesom. In Piskec je to hitro spoznal ;)

piskec
1. 06. 2007 19:28:05 #

Ja, so me gleženj spoznali... ;)

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS