Na Golico

by piskec 17. maj 2007 07:06

V nedeljo gremo s Krti na Golico. 73 je že prijavljenih! Enkratno.

Vendar pa to povzroča tudi nekaj težav. Kam jih dat, kje pojest kak golaž, kje kaj popiti? Gostilne postanejo premajhne, koče tesne. 70 ljudi ne moreš spravit za šank.

Zato smo šli domači trije včeraj malo raziskovat gorenjske lepote in kotičke. Morda pa se kje najde kaj primernega! Vklopili smo vse svoje gorenjske naveze, če kdo kaj pozna, iskali znance in povezave z različnimi društvi, gasilci, td-ji, šd-ji.

Včeraj je bil pravzaprav en tak lep dan. Vsaj meni so taki všeč, sveži, še mokri, z vlečenjem meglic, ko vse kaže, da se je dež končal in da bo naprej lepo. Sneg v višinah, mrzel gorski zrak in na tone vlage. Juh, super!

Pa še prvič (ja, priznam) sem bil na Planini pod Golico. Kakšen super skoraj letoviški kraj imajo tile jeseničani! In vse lepo urejeno.

Na Golici še malo snega, a ga bo najbrž pobralo do nedelje. Malo bo škoda, ker je tamauček prav zahteval sneg. Upam, da pozabi do takrat.

Pri jezeru v Žirovnici/Mostah je prav en super piknik plac, a zgleda, da se plačuje. No, za jezerom jih je potem še polno. Placov namreč. Dolinica pa je enkratna!

Pri lovskem domu imajo celo medvede, očija, mamico in dva (2!) mladička. Ker sem boječ človek in ker spoštujem živali in jim ne lezem v r*t, je bilo tole najbližje, kar sem se jim približal. Bo morala Helena pokazat kako sliko mladičkov... Ta mali plezajo, da je veselje, očka je pa OGROMEN. Jaz bi se samo še sesedel, če bi ga srečal v živo. No, to je ena od izkušenj, ki jih pravzaprav ne bi rad izkusil. Prav nič je ne potrebujem.

Cel lovski dom je prav lepo uštiman. Tamauček je seveda navalil direkt na peskovnik in avto je bil še od znotraj tak kot od zunaj.

Potem smo se vozili še malce po vaseh, špilali japonce (se na hitro ustaviš, skočiš iz avta, poslikaš in greš naprej) in se ustavili še na kavici. In žalostno sredino popoldne se je spremenilo v prav enkraten, lep izlet.

In čeprav je bilo vse v meglicah, mokro in prav hladno (7 stopinj), je prav to meni nadvse všeč. V ozadju se kaže sonček, vse je sveže in diši, vse gre lahko samo še v smeri boljšega. In kaj je v tem lepšega?!

Avseniki že vedo zakaj.

Tags:

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS