Nove karte

by piskec 4. maj 2007 10:12

Striček Google je spet dodobra posodobil svoje karte na Google Maps. Predvsem za Slovenijo, nekaj tudi Hrvaške in Bosne, večinoma pa se mi zdi, da je spremenjena ravno Slovenija.

Končno smo dobili tudi male kraje in celo ulice. Mesta so kar dobro zastopana, veliko bolj pa me seveda veseli, da gre stvar naprej! To pomeni, da se razvija in da ni vse skupaj zamrlo.

Seveda pa to tudi pomeni, da lahko na vseh vnešenih imenih izvajate geo-iskanje, transformacije in podobne -acije. Večja mesta so celo opremljena z smermi ulic. Jah, končno, ne?!

Nekaj napak se seveda najde takoj, a vsaj jaz sem že navajen tega...

No, ampak mislim, da se je Google Maps kar dobro prijel v svetu in da je pod njegovim okriljem že kar nekaj super aplikacij. Seveda gre najbrž uspeh v veliki meri iskati v dobrem APIju.

Kako to zgleda? Preklopite v Map način in približajte.

Kje? Lahko na helium.krtina.com ali na www.krtina.com/maps/Cams.asp, ali na www.krtina.com/maps/maps.asp, če povzamem samo tiste s krtina.com.

Jaz sem seveda navdušen. Karte so zakon!

Tags:

tehnika

Komentarji (2) -

Vreme
4. 05. 2007 15:54:24 #

Ja v resnici so karte boljše. Celo oba ribnika ob Sladkem Vrhu sta vidna , bolj podrobne pa skoraj ni za pričakovati za tako mali in neznan kraj Smile

piskec
4. 05. 2007 15:57:40 #

A res? Pri tebi pa še nisem pogledal... Čaki, čaki, grem gledat.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS