Radioamaterji

by piskec 26. april 2007 06:35

Nekoliko sem polenjen ali pa me daje pomanjkanje dobrih idej. Poudarek je na dobrih, ker idej je vedno preveč. Težko pa vse naredim ali pa se mi jih preprosto ne da in potem odlagam in odlagam.

Eno od teh idej sem vseeno naredil. Vsaj delno, kako bo pa naprej pa bomo še videli, kdo ve ali se bo kaj razvijalo in ali bo kaj več sodelovanja.

Na Pregled vremenskih postaj po Sloveniji in v Helium sem, v sklopu sodelovanja ZEVSa z radioamaterji, dodal še par njihovih postaj.

Že kar nekaj časa nazaj se je izkazalo, da imajo tudi radioamaterji kar nekaj vremenskih postaj. Nekaj časa sem razmišljal kaj in kako, saj so podatki različni, nekaj jih sploh ni in podobno. A pokazalo se je, da je nekaj interesa na obeh straneh in res upam, da bo tole prišlo prav vsem nam. Tako, da sem na koncu vse skupaj moral končno že narediti. Pa sem, a ne?

Zaenkrat sem jih vključil sedem, te sem našel in za te sem našel dovolj potrebnih podatkov. Je pa seveda pri RAjih vse drugačno, poimenovanja, stopinje so cele številke, včasih podatkov ni, s količino padavin so težave ipd. No, vsaka postaja ima svoj nabor težav, na koncu več ali manj vse pošlihtamo. Malo več testiranja je potrebno in potem je vse v redu. Napake pa se odpravljajo sproti.

V vsakem primeru upam, da se bo sodelovanje razširilo in da bo imela naša kura v vsaki vasi svojo vremensko postajo! Skoraj, no

Tags:

tehnika

Komentarji (2) -

Hirkani
26. 04. 2007 12:15:08 #

O, lepo pozdrav od s57baa. Ampak z vremenom se ukvarjam le toliko, da prej pogledam čez okno, a dežuje, Pa še takrat dostikrat pozabim dežnik.

piskec
26. 04. 2007 19:50:36 #

O, mater, sami radioamaterji okrog mene! Et Tu, Hirkani?

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS