Nočni tek

by piskec 7. april 2007 19:35

Nisem in nisem našel včeraj vsaj malo časa, da bi šel teč.

Ampak sem šel vseeno, ob 23h. Zapodil sem se čez črno polje, z lučko v rokah. Pravzaprav je bilo prav luštno. Lučka me ni nič motila, mir in tišina je pa tudi bila. Skoraj. Če tečeš ob avtocesti, ni miru in tišine...

In ker ni ne miru in ne tišine, tudi ne slišiš, ko se ti za petami pojavi avto, sem skoraj v jarek skočil, tako sem se ga ustrašil. In to sredi polja, bogu za ritjo, ob enajstih ponoči. Malo je manjkalo pa bi me fantje s sabo vzeli, vrata so že odpirali, veliko je bilo pregovarjanja v stilu, boš že dal tistih 30€ za gajbo. No, ko sem sveto obljubil, da pridem za njimi na pivo, sem lahko odtekel še preostali del do doma.

Okrogla dva km sem zmogel, v treh intervalih. Na pivo sem pa seveda tudi šel. Je pasalo, ker sem jo lahko po drugem hitro stisnil.

Danes sem pa tekel kar deset minut skupaj, nič me ni matralo, niti zasoplost, le noge imajo sem in tja kako krizico. Opazil pa sem, da moram malo več delati na psihološki pripravljenosti. Po petih minutah se začnejo v glavi oglašati glasovi: pa zakaj sploh tečeš? A si čist munjen? Kva pa je s tabo? Zakaj? Zakaj? Zakaj? A res nimaš tistih 30€? Koga pa briga ali ti pretečeš 5km ali ne? Koga? Itd., itd., itd.

Ja, na temu bo treba delat. Pričakovati je, da bom tekel okoli pol ure, torej je treba te pol ure lepo glavico zamotiti s čim drugim, ne pa da se bo ukvarjala sama s seboj.

Na koncu sem bil tako trmast, da sem pretekel okoli 2,7km. Po 6:40 na km. Bolj počasi sploh ne gre, ker bi potem hodil, a hitreje tudi ne. Čim se malo zaletim, takoj plačam, zato počasi!

Smo pa danes spet cel dan delali zunaj, celo malo barve sem dobil! No, vsaj Helena tako pravi! Podirali, žagali, pospravljali. Jutri in pojutrišnjem bomo težko kaj bolj glasnega počeli, prazniki so.

Večerni tek pa tudi kaj dobrega prinese, vsaj vidiš, kdo vse te pride pogledat ponoči.

Jutri malo počivam s tekom, bova šla skupaj s Heleno preizkusit jutranji tek, ob 6h. Mora biti lepo, če bo le lepo jutro! Bom bolj delal na večih intervalih po manj km in z več hoje.

Tags:

pr norch

Komentarji (5) -

Vreme
7. 04. 2007 20:34:16 #

Super, sem vesel, da ne popuščaš! Vidim, da si že skorajda začel uživat!! Ja glava, ja . Vedeti moraš da ni tek samo kondicija in noge, temveč je v veliki meri tudi pomembna glava. Za maraton pravijo, da je polovica v kondiciji, polovica pa v glavi. Zanimivo ne?

Hirkani
8. 04. 2007 07:36:29 #

Hudo motivacijsko!

Kuham na 38,5, kašljam kot stara kadilka, pa me je zagrabilo, da bi šla prec eno rundo čez polje. Bravo Piskec!

piskec
8. 04. 2007 08:58:19 #

Ah, sem takoj nazaj dobil vse. Danes me namreč po jutranjem teku vse boli. In Počivam. Z velikim P.

Ma, kje je še teh 5km... No, počasi pa bo, polje je čisto fina stvar, če užitka še nobenega. ;)

Hvala za pohvalo Hirkani, a ne hvali dneva pred nočjo, torej teka pred gajbo. Smile Si moram zaslužit, ah, potem pa se bom sam hvalil! ;)

dr.wega
10. 04. 2007 06:10:14 #

6:40 na km? Madonca!

piskec
10. 04. 2007 06:35:26 #

Bolj počasi mi sploh ne gre, Wega. Potem že hodim, no, vsaj zdi se mi... Seveda pa je vsega skupaj bilo le km in pol. To pa je čisto nekaj drugega, kaj?



Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS