Prodana duša

by piskec 31. marec 2007 05:18

Vedno sem govoril, da ne bom, NE BOM, tekel.

Japajade.

Vedno tudi pravim, da ima vsak človek svojo ceno. Čeprav je to grdo, je resnično. Najlepši primer sem zdaj sam. Svojo besedo, svoja načela, svojo hrbtenico sem prodal. Za gajbo.

Za eno majhno, ubogo gajbo.

Vreme me je sprovociral, Urša se je ponudil za sodnika, Mati za zapisničarja, jaz pa... Ja, kaj pa čem? Stava je padla in jaz grem tečt. TEČT! Ojoj, prejoj.

Vendar je 176m malo. Natančno jih lahko vidim. In vsakih 176m en pirček zacinglja v žepu. 176m pa res ni veliko, štiriindvajsetkrat toliko pa sem na koncu! No, tako sem si to predstavljal...

Je pa zadeva čisto drugačna, ko se naslednji dan zbudiš in razmišljaš o tem, koliko je 4,4km. Porkaduš, sploh ni tako malo. Da bi tekel naprimer do Doba. Ali pa cel krog okrog Gradiškega jezera. Tega si pa ne znam predstavljat, še shodit ga skoraj ne morem...

Kar pomeni, da moram vadit. VAAAAADDDDIIIIIT, če ne ne bo nič z gajbo. Samo poraz, sram in obup. Ojej.

Ampak stava je stava, fantje smo trmasti in tako bo. Vadil bom in pretekel bom tistih 176m x 24! Vreme pa bo prišel na svoj račun...

Seveda pa bo tudi Vreme kaj za to naredil. Če ne drugega, bo kupil žar in ta čas, ko bom jaz tekel, pekel čevapčiče. Mati bodo zapisnik delali in - upam - da bo Urša res sodnik. Če ne drugega, bo vsaj dober žur.

Do 26.5. imam čas. Takrat je tudi sobota in datum je prav ugoden, tako za tek, kot za piknik na parceli v zgornjem kotu Slovenije.

Seveda na moj prvi maraton vabim vse, ki vas dogodek in tek zanimata. V prvi vrsti dr. Wego! Wega, če bom jaz, boš pa tudi ti! Bosta vsaj Mati in Vreme morala malo več čevapčičev spečt za vse nas!

Torej smo zmenjeni, 26.5. Sladki Vrh. Pridite pogledat, kako se človeku obrestuje dolg jezik in 4,4km zarečenega kruha! Jaz grem pa vadit in pisat še en tekaški dnevnik. ;)

 

Tags:

osebno

Komentarji (11) -

Vreme
31. 03. 2007 06:24:41 #

Super! Sedaj imaš osem tednov časa, da obdelaš The knjigo, pa še Wega jo posoja okoli!

Čevapčičev pa ne bom nič pekel naprej. Se ti bom kar pridružil pri teku. Za vsak slučaj Smile

piskec
31. 03. 2007 10:32:59 #

Se mi je kar zdelo, da hočeš tečt z menoj. Nezaupljivež... ;)

The Knjige pa ne rabim, bom šel po domači kmečki logiki. Pa da vidimo!

Vreme
31. 03. 2007 12:49:44 #

In kdaj bo tvoja kmečka logika začela delati in kako, seveda če ne bo skrivnost ;)

piskec
31. 03. 2007 13:06:49 #

Čaki, no. Še razmišljam... Tole je velik zalogaj!

Vse boš pravočasno zvedel.

Vreme
31. 03. 2007 13:49:00 #

Ti kar razmišljaj, jaz pa bom čakal Smile

Hirkani
31. 03. 2007 16:13:42 #

HA! HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Kolk' sem privoščljiva?!?

Lej lej, nekdo bo še LJ maraton desetko letos tekel Smile

piskec
31. 03. 2007 22:17:35 #

Raje ne bom nič rekel... Moja drža je zadnje čase malce bolj sklonjena, ampak se bom že še pobral. ;)

dr.Wega
1. 04. 2007 19:26:11 #

Najprej, gajba ima 20 pirov. Odločiti se bo treba: ali dodati alineo, da gre za plato piksen pira, ali pa da boš tekel 220 metrov za eno pivo. Vsekakor bi bil osebno za 1. varjanto.

Potem. Ok, kmečka varjanta je čisto kul in nimam nič proti njej ampak v dveh mesecih lahko prideš do potrebne zmožnosti tudi brez kakšnega pretiravanja. Zmernost, vztrajnost in počitek, upoštevaj vse troje. Jasno, da ne potrebuješ the Knjige, samo ne pa pretiravat.

Tretje. Hmmm, mamljiva zadeva! Sem že pri Vremen' na blogu omenil da bi rade volje prišel zadevo pogledat, morda pa res! Z vremen-om bova takrat že stara tekaška mačka in lahko  - vsaj jaz, ker Vreme pač ne bo imel motiva - tečem poleg za spodbudo, kot so poleg Foresta Gumpa.

Zadnje. Na videz lahka stava, navsezadnje piskec, ti nisi nek foteljčar, saj se ukvarjaš z rekreacijo. Je pa res, da so med tvojimi športi bolj eksplozivni in manj vzdržljivostni. To pa menda nadomeščaš s hojo v hribe, mar ne? Torej Vreme, trda ti prede! Še mali nasvetek (oprosti Vreme, če pridem, prinesem še eno gajbo/plato s seboj!) po moje največ tvoje pozornosti zahtevata dihanje in pravi tempo.

Mmmm, že diši po čevapčičih...

piskec
1. 04. 2007 19:37:23 #

Pa res Vreme, Wega ima čisto prav. Plato ali gajba? Jaz venomer mislim samo na plato, kdo pa še gajbe steklenic kupuje???

Wega, zavedam se, da ne bo prav lahko. Prav nobene tekaške vzdržljivosti namreč nimam. Vendar bi morala biti za 5km dosti dva meseca, kajne? Saj konec koncev to ni tako veliko, če te ne zanima rezultat. Važno, da pretečem. Kolikor se poznam, o pretiravanju ne bo govora. Edini problem je psihična pripravljenost. Ko si začneš govorit, da pa tudi gajba za to mučenje ni dovolj... potem bom pa res v ri*i.

Sicer pa nikoli ne veš. Morda mi pa res všeč rata. Ne bom več rekel NE...

Lepo bi bilo, ko bi nas bilo več tekačev. Interes in volja je potem čisto druga stvar!

Vreme
2. 04. 2007 07:43:44 #

Jaz ponavadi kupim plato z 6 steklenicami piva. Ne vem pa katero ti naj v trgovini rezerviram, saj veš če piješ Laško "hčiješ" Union, seveda pa je možna tudi obratna kombinacija. Sam se ne spoznam dovolj na to, zato mi povej katero bi torej rad "hcal"??

Priporočam pa ti, da najprej poskušaš preteč celotno dolžino (4,4 km) v enem zamahu, da vidiš koliko si resnično sposoben. Če ti ne uspe poskusi nato vsaki dan dokler ti ne uspe. Čim bolj se obleči, saj veš podhladitev je zelo nevarna, tudi kapa in rokavice pridejo še kako prav. Za tek obvezno obuj pohodniške čevlje. Samo pohodniški čevlji ti nudijo primerno zaščito pred zvini in primerno oporo tvoji nogi.

Pred in po teku pokadi kakšen cigaret, če si zmožen tudi več (pri tem ni omejitve), da boš lahko težje dihal. Tako boš dobil boljšo manjšo pljučno kapaciteto in s tem manjšo kondicijo. Priporočam ti tudi,da se tik pred tekom dobro naješ. Saj veš prazen žakelj ne stoji pokonci in to velja tudi za tek. Ne pozabi tudi na poslastice. Med obroki jih lahko poješ v neomejenih količinah.

Pij strogo samo alkohol in žgane pijače. Pozabi na vodo saj veš, da voda še za čevlje ni dobra, kaj šele za tebe!To ti bo dalo energijo. Pri pijači pa pazi, da jo ne piješ vsaj tri ure pred tekom. Po končanem teku pa obvezno šilce žganja, ker se boš le tako regeneriral.

Ko prideš domov se izogibaj tuša in preoblačenja. Pozdravi doma, povej jim da si dobro in nadaljuj z  drugimi športnimi aktivnostmi, po lastni izbiri. Tudi tukaj ni omejitev. Edino posteljne lahko opraviš šele po po polnoči enkrat mesečno. V nasprotnem primeru lahko izgubiš naenkrat preveč glikogena, kar pa ni priporočljivo za nadaljnjo tekaško pripravljenost.

Spat hodi čem bolj pozno, vstajaj pa zgodaj. Če boš spal več kot štiri ure boš preveč len in se ti drugi dan ne bo dalo teč. To pa verjetno ni tvoj namen?

Če se boš držal navedenih pravil rezultat ne more izostat, tako da bo stava in en čevapčič bo tvoj Frown



piskec
2. 04. 2007 08:32:47 #

Oh, vidim, da te skrbi moja psihofizična pripravljenost! Lepo! Se bom poskusil držati tvojih navodil, uspeh sigurno ne izostane.

Te že skrbi za 24 piksen Laškega, kaj?

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS