SiOL Trio

by piskec 14. januar 2007 09:59

V petek nekdo kliče: "Dober dan, s Siola kličem, ste jutri ob 9h doma?"

Sploh se nisem pogovarjal, brez da bi karkoli pomislil, sem rekel: "Seveda!" S Siolom/Telekomom se ne razpravlja, če hočejo k tebi priti. Naj pridejo, ker pridejo samo takrat, ko prinesejo kaj novega.

Potem sem doma tuhtal, le kaj bodo naredili? Zahtev za TV, za povišanje hitrosti, za razvezano zanko, za... sem dal že toliko, da sem že davno zgubil nit. In nisem imel pojma, kaj bodo prišli naredit. No, če sem malo pomislil: za TV morajo priti k meni, vse druge stvari se naredijo programsko. Torej sem - skoraj upravičeno, kajne? - pričakoval SiOL TV.

Človek je bil napovedan za ob 9h. Ob pol devetih je cel internet doma crknil (se opravičujem vsem prizadetim) in sem že vedel, da se dogaja. Preklop v centrali!

Prišel je celo deset do devetih. Jaz še ves moker iz kopalnice, upam, da se me ni ustrašil... Nisem navajen, da pridejo PREJ!

Skratka, zadevo sva uredila v pol ure, internet pa ni delal samo od 8:28 do 8:53. Uau, kakšna hitrost! Pustil kilo škatel, kabel čez celo dnevno sobo (samo, da dela!) in šel.

Ker sem malo zloben, sem se takoj registriral in poslal zahtevo za povišanje hitrosti na 4M. Da Mitja ne bo toliko "laggal". No, pa da bo krtina.com malo hitreje delala, čeprav se tudi zdaj že pozna. Celotna hitrost je zdaj namreč 9,2Mb/s, na 1Mb/s za deskanje je omejeno programsko - kako pa programi delajo pa vsi vemo.

Telefon sem tudi preizkusil in lepo dela. 0599. Hm, le enega poznam, ki ima tako številko, seveda sem ga takoj uporabil za preverbo stanja. Zdaj moram vse skupaj spravit še na telefonsko centralo, a s tem se lahko še nekaj časa igram.

To je to. Zdaj se bomo pognali v iskanje pravega špohtla, s katerim bomo naše otroke strgali izpred televizije...

Pa še slikce, da ne pozabim:

komunikacijski prehod Sagem F@st 3344 ADSL2+:

STB Sagem IAD81 HD Siol:

A krajšega scart-scart priključka se ne da nardit? Dolg je pol metra, saj še na vrh televizije ne gre...

Zaenkrat vse skupaj čisto lepo dela. In upam, da bo tudi v prihodnje. Čeprav si ne morem nič ogledat, ker so na sporedu samo RISANKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tags:

tehnika

Komentarji (2) -

Vreme
14. 01. 2007 10:55:14 #

Tudi sam razmišlja o tem, samo pri nas še ni pa bog si ga vedi če sploh bo kdaj trijo paket v uporabi. Sem pa razmišljal o duo paketu, torej internet in telefon. Samo ne vem zakaj si menjal tel. številko, saj bi jo lahko prenesel, ali ne???

piskec
14. 01. 2007 11:21:15 #

Ker dobiš pet mestno. In ker je 0599 spredaj. Čisto vseeno, katero imam. V vsakem primeru je drugačna.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS