Sam doma

by piskec 5. januar 2007 07:38

Včasih, ampak res samo vsake kvatre enkrat, sem sam doma. Precej nenavaden občutek, meni čisto tuj.  Nikjer nikogar, otroci ne vreščijo in se ne pretepajo, kregajo, niti niso podivjani. Lahko bi počel, kar se mi zljubi, nobenega ne bi motil, nihče mene ne moti.

Jaz pa hodim od okna v kuhinji do okna v predsobi in gledam kdaj bo kdo prišel...

Čudno, kajne? Pa si tako želim imeti včasih mir in tišino in pol ure časa, ko otroci ne hodijo k meni en za drugim. Hm, a ko to dobim, ne vem, kaj bi s tem počel, kaj?

Ja, res je. Včasih je naporno imeti polno hišo, a po drugi strani ni lepšega. Vrvež in komunikacija kar naprej. Sem čisto zadovoljen kadar nas je vseh šest doma. Ko se usedemo za mizo in je potrebnih vsaj deset minut, preden se umirimo. Ko se kregamo kateri film bomo gledali in gre na koncu vsak na svoj konec. Ko se odpravljamo ven in se vsi zgnetemo na kvadratnem metru v predsobi. Ko se obmetavajo z blazinami, midva s Heleno pa noriva. Ja, luštno je takrat.

Pri nas je mir, ko smo doma samo trije. Pa čeprav tamauček dela kažin do neba. Takrat je mir.

 

Tags:

dogodki

Komentarji (4) -

Vreme
5. 01. 2007 10:51:10 #

Res je včasih biti sam doma prav prijetno. Tudi meni se to prav redko zgodi, kakšen dan že paše kaj več pa je že dolg čas.
Če ne veš kaj bi, pa si poglej film "Kevin sam doma", pa še kregati se ne boš rabil, kateri film bi kdo gledal Smile

piskec
5. 01. 2007 11:01:22 #

Ko sem sam tudi filma ne morem gledat... Kje pa!

Hirkani
5. 01. 2007 11:12:45 #

Globok vzdih olajšanja. Sem mislila, da se samo naši podivjani, se kregajo, pretepajo in so glasni. Ja, v velikih družinah je biti sam doma nesluteno razkošje. In zelo čuden občutek.

piskec
5. 01. 2007 11:53:59 #

Ah, Hirkani, tudi mi smo deležni te male sreče kreganja, pretepanja in glasnosti nepredstavljivih višin...

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS