Bo že tako, kot mora bit!

Čisto malo preveč dogajanja za en teden. In to v času, ko se prav posebej trudim, da ne planiram več vseh dni daleč vnaprej. Morda pa ravno zato.

TEDx Ljubljana

Kar ne morem verjet. Dobila sem vstopnico za TEDx Ljubljana. Lansko zimo sem se skoraj sankala z avtom do Maribora, pa vseeno prišla in bila navdušena. Zamudila sem Celje, tokrat pa ne bom! Vstopnic je prek spletne prodaje zmanjkalo v eni minuti! Komaj čakam na nove govorce, saj vem, da se bo ozračje spet gostilo od pozitivne energije. Premiki, ki so lahko v vsakem od nas. To moraš čutit.

Spinning

Ponedeljkovo vadbo sem spet izpustila. Čeprav je Spinning moja najljubša rekreacija, če odštejem hribe, jo že drugi teden izpuščam ker me boli nekaj v križu. Čeprav nisem povsem prepričana ali je to le potegavščina moje domišljije ali lenobnost telesa, ki se noče več spraviti v pogon. Kdor ni poskusil, ne ve, kako zelo intenzivne vaje si lahko izmisli trener med vrtenjem kolesa. To moraš probat.

 listki, listki

Miklavži in Dedki Mrazi

Verjetno zadnji obisk na Miklavževem sejmu pri podružnični šoli v Krtini. Naš Tamauček stoji v vrsti in mu prvič ni nerodno povedati neko pesmico. Molitvic pač nikoli ni znal. Tokrat se mu tudi glas in stas Miklavža zdi preveč domač, da bi še verjel v vilinjska bitja. Kar naenkrat ga tudi obisk Dedka Mraza ne zanima več.

PD Domžale

Za domače planinsko društvo se pogovarjamo o prenovi spletnih strani in o učinkovitejšemu obveščanju. Kako drugače pritegniti nove člane v društvo? Veliko imamo akcij, ki so premalo odmevne in premalo znane širši javnosti. Škoda, ker gre toliko dobrih dogodkov mimo nas. Povejmo to ljudem! Spet sem v novem projektu, ki mi bo verjetno kar zapolnil ves tisti neizmerni prosti čas v naslednjem letu. Pa se kljub temu že veselim.

Ginekološki pregled

Pa je le prišel tudi tisti dan, ki mi pripada samo enkrat v treh letih. Kje so časi, ko so nam dopovedovali in nas prepričevali, da moramo vsaj enkrat letno na odvzem brisa, ker se sicer spremembe lahko zgodijo prej kot jih zazna pregled. A sedaj, ko ni več sredstev za preventivne preglede, sedaj pa se rak na materničnemu vratu razvija počasneje?  Pa saj ne moreš verjet!

Novoletna zabava

Imeti službeno novoletno zabavo že na začetku meseca decembra, kar ne gre. Četudi jo plačamo sami, saj drugače tudi ne gre. Prišli pa so skoraj vsi. Bolj sladko kislih nasmehov smo letos. Kljub temu, da se večina nas nadvse prizadeva za dobre rezultate, se počutimo vsi krive, da (ne)gre kakor gre.  

Smučarki sejem

Potem pa sneg in mraz. Kar ni nehalo snežiti in kar čez noč smo se zbudili v pravi, mrzli zimi. Kot nalašč za pripravo smuči. Ko bi jih le imeli! Sem pa trdno odločena, da je skrajni čas, da se tudi najmlajši nauči smučat. Na srečo in naše veselje, smučarsko društvo Domžale vsako leto organizira smučarski sejem rabljene opreme in tam se res najde vse, kar potrebuješ za sosedov hrib ali pa še kaj mnogo višjega in dražjega. Tako sva se opremila in že čakam dan, ko bom doma pred nočjo, kar med tednom enostavno ni izvedljivo. 

Kino predstava

Zvečer pa v kino. Spet v Domžale, kjer nam v Mestnem kinu pripravljajo res dober izbor filmov, ki jih ne smeš zamuditi. Film Med Volkovi (Entrelobos) je tako pretresljiva izpoved o življenju dečka, ki jo enostavno morate videt!

  Napovednik filma Med Volkovi

Sama sem videla bolj malo filma, ker sem jokala skoraj ves čas. Zakaj smo ljudje tako brezbrižno kruti. Odrasel fant pove, da se je v življenju zelo malo dobrega naučil od ljudi. Življenje v divjini v popolni svobodi je bil najlepši čas njegovega življenja.

Tek sv. Barbare Velenje

Potem pa Barbara. Tek, ki zame ni bil tek. Končno sem lahko samo uživala v družbi brez slabe vesti in brez obvez z E-kipo srčnih. Pa kaj, če je bilo zjutraj -12C. Mi smo bili tam za zabavo. Tako dobrega kosila že dolgo ni bilo. Začinjeno hrano s smehom si za vedno zapomniš.

Knapovski koledar

So pa letos Velenjčani, bolje rečeno Premogovčani poskrbeli še za eno atrakcijo, ki jo nisem hotela zamuditi. V dobrodelne namene so izdali prav poseben koledar Knapi. Vsi modeli in fotografi so zaposleni v Premogovniku. Neverjetno in pogumno! To moraš imet!

 tekmovalni člani E-kipe 

Konec sveta

Vrtiljak pa gre naprej. Še 11 dni pa bomo dočakali mistični 21. december 2012. Ste pripravljeni?   

C'est la vie. 

Tags:

se dogaja

Pingbacks and trackbacks (1)+

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading