Ali ravnate z drugimi kot s predmeti? Ali kot z ljudmi?

Res je zanimivo, da se vedno od nekje pojavi točno tisto pravo besedilo, ki mi pomaga razjasniti trenutno situacijo. Tako sem danes naletela na članek Vesne Godina. In dobila odgovore na nerazumna dejanja določenih članov društva.

 

A ker današnji zahodnjaki nimajo socialnih veščin, jim tovrstno usklajevanje ne gre od rok. Niti ne razumejo, zakaj bi se sploh morali usklajevati. Zadovoljni so, dokler druge uporabljajo. Ko jih več ne morejo, pobesnijo. Ponorijo. Imajo izpade besa. In proizvajajo traktate o tem, kakšne krivice se jim godijo. V tem, da se drugi ne pustijo več zlorabljati, vidijo njihovo zaroto proti njim samim. Itn. Ipd. Skratka: ravnajo povsem neadekvatno. In s tem svojim vedenjem dodatno razdirajo vsakršno obliko skupnosti, v kateri so.

Zato sama vsem, ki se name obrnejo z vprašanjem, kako urediti njihovo partnerstvo ali družino (ali pa težave v službi itn.), vedno brez izjeme rečem, da razmislijo o tem, kako ravnajo z drugimi. Ali kot s predmeti. Ali kot z ljudmi. In drugo, kar rečem: vadite socialnost. Najprej in predvsem usklajevanje z drugimi.

Usklajevanje. Ne izsiljevanje.

 

 

Tags:

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading