Koliko stane prijaznost?

Včeraj me je povsem presenetila pozornost, ki sem jo bila deležna v eni prodajalni v BTCju. Sama trgovina ni navzven videti nič posebnega, niti ne prodajajo artiklov višjega cenovnega razreda, vendar sta prodajalki vljudni in pozorni, ne vsiljivi niti ne odsotni. Lahko sem v miru izbirala, pomerjala, ko pa sem se odločila za nakup, sem izbrano perilo dobila lepo zavito v papir. Že sem se hotela odreči pričakovani plastični vrečki, ko mi je prodajalka podala izredno lično papirno vrečko, račun pa posebej vložila v majhno kuverto. Celovit vtis, ki sta ga naredili z malenkostmi, s pozornostjo in vljudnostjo je tisto, kar bi pravzaprav moralo biti nekaj vsakdanjega.

Pravzaprav me je pretreslo dejstvo, da me preseneti tako pozitivna izkušnja. Ker sem že navajena, da se moram boriti za pozornost, da ponujam svoj denar in moram biti skoraj hvaležna, ko me nekdo le postreže. Vse preveč je tega okoli nas. Ponovno sem na vprašanju zadnjih dni. Kaj res nikomur ni več mar?

Tags:

04 razmišljanja

Komentarji (2) -

Vreme , on 23. 10. 2008 18:50:00 Said:

Ma ja o tem bi se dalo zelo zamisliti. Sem pa prepričan, da je to prednost malih trgovin. Veliki nakupovalni centri, kjer ne najdeš prodajalce, da bi ti svetovali, ko pa jih najdeš pa ne delajo na tem oddelku, ko pa najdeš pravega, pa so le redki, ki ti znajo svetovati. In mi smo potem zadovoljni samo da smo lahko želeno kupili!!!

Hana , on 24. 10. 2008 09:47:23 Said:

Ja in ne. Nekaj drugega je pri vsem skupaj.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading