Blog Action day 2008 - Poverty

Tako kot lahko revščina v prvotnem pomenu - kot pomanjkanje dobrin - pomeni za posameznika, da je zaradi tega prizadet, odrinjen, zapostavljen, lahko do istih učinkov pripeljejo tudi pomanjkanja v čustvenih odnosih, v revnih stikih s soljudmi, v nezmožnostih empatije ali v popolnem pomanjkanju vsakih pristnih človeških odnosov.
 
Zdi se mi, da je v današnjem času te revščine, kot se kaže v naših odnosih s soljudmi, še neprimerno več. Tamaučku berem pravljice, ki večinoma opisujejo neko drugo obdobje, življenje v revščini, ki pa ga več kot nadomesti sožitje v družini, pomoč med prijatelji, najdena sreča v skromnosti.
 
Kaj pa naš sodoben svet s vso svojo množico kumunikacijskih (z)možnosti. Govorimo veliko, tulimo in kričimo, želimo, da nas opazijo. Se izpostavljamo, poudarjamo, se ponujamo s svojo dosegljivostjo,... Pa je komu resnično mar? Ali kdo od nas tudi posluša? Posluša drugega in razume, kaj mu želi povedati? Kakovost komuniciranja s  "prijatelji" na medmrežju ali z ostalimi, ki nam resnično nekaj pomenijo, pa morda niso del viralne mreže, se silovito slabša.
 
Kaj je torej pomembno? Kaj nas bogati in kaj nas peha v revščino? Ko bi se navadili poslušati drug drugega, se medsebojno vzpodbujati, solidarno deliti in skrbeti za vse člane skupnosti, pa naj bo ta virtualna ali realna, bomo vsi skupaj mnogo bogatejši. Zatorej, nasmehnite se sosedu in spoznajte in pustite se spoznati z ljudmi, s katerimi ste obkroženi.

 
prejšni zapisi:
Blog Action day 2007 - Polution (recite ponujeni plastični vrečki "Ne Hvala!")

Tags:

04 razmišljanja

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading