Live Earth

Koliko veste o gensko spremenjenih organizmih (GSO)? Bi jih razpoznali, vam je vseeno kaj jeste ali kaj raste okoli vas? Večina ljudi se ob tem počuti neprijetno, pa vendar se o tematiki ne govori. Vsaj ne zadosti. Pa so tudi pri nas društva (npr. Ajda Vrzdenec, GPR, Zares), ki se zavedajo dogoročnih posledic in se trudijo po svojih močeh.

Mi vsi pa uničujemo to našo prelepo naravo z vsemi možnimi sredstvi, ki so nam na voljo. Se bomo kdaj zbudili?

Vsem nam pošiljam skladbo Madonne, predvajano na Live Earth koncertih 7.7.2007.

Tags:

hrana

Komentarji (9) -

Vreme , on 23. 07. 2007 10:33:09 Said:

Vsekakor nam je za to. A kaj lahko človek sam naredi. Oziroma ali naredi dovolj. Je naše zavedanje v tej potrošniški družbi že dovolj zrelo za konkretne korake? A smo dovolj samozavestni, dovolj prepričani in dovolj drugačni od drugih, da zares stopimo na pota sprememb, katera so lahko tudi zelo drastična in spremenijo življenja vseh nas??

piskec , on 23. 07. 2007 11:48:47 Said:

Vreme, po mojem se tudi z malimi spremembami daleč pride. Vsak posameznik šteje, vsak pometa pred svojim pragom.

Vreme , on 23. 07. 2007 13:27:17 Said:

Vsekakor Hani, se strinjam s teboj, a bistveno je če smo pripravljeni na to.  Sicer pa je kot ti sama praviš se bomo kdaj zbudili? In če sam sebe vprašam, kaj sem v zadnjem času naredil v dobrobit zemlje in njenega majnšega osnaževanja, bi kar teško pozitivno odgovoril...

A se je že še vprašal kdo?? Zanimivo vprašanje za vse nas, hmm bo potrebna nova veriga???;)

piskec , on 23. 07. 2007 14:31:49 Said:

Že to je nekaj, da ne svinjaš prek mere.

Človek sam lahko dela le majhne korake, bistvo je v postopnem prehodu in ponotranjenju takih reči.

Hana , on 23. 07. 2007 16:15:38 Said:

Pred leti je po mailu krožil post z naslovom 100 malih stvari, ki jih lahko narediš za varčevanje z energijo. Žal ga nimam več, so pa bili našteti mali koraki, ki jih lahko naredi vsakdo od nas.

Vsekakor lahko samo z zavedanjem problematike postopno izboljšamo sami sebe in skupaj tudi svet okoli nas. Navsezadnje že smotrna uporaba plastike, recikliranje odpadkov, varčevanje pri električni in ostalih energijah, vožnja s kolesom, uporaba izdelkov iz reciklaže etc, prispeva delček k ohranjanju narave. Ali pa, da na sprehodu pobereš odvrženo plastenko, da zapreš vodo, medtem, ko si drgneš zobe, da ne odmetuješ žvečilnih v travo, da ...

Morda pa bi skupaj sestavili seznam teh osnovnih, vsakodnevnih navad in razvad, ki odražajo naš življenjski slog, s katerim pa žal nepreklicno spreminjamo podnebje.  

Vreme , on 23. 07. 2007 18:44:54 Said:

Se strinjam, a se vedno sprašujem ali naredimo dovolj in če je to kar naredimo tudi dovolj. Drugače povedano posameznik je samo kaplica v morje.
Veliki giganti in države, ki bi morali voditi razvoj v to smer.pa se dogaja ravno nasprotno. Iz razloga dobička se okolju neprijazne industrije selijo v manjrazvite države, ki so primorane sprejeti takšno industrijo v smislu preživetja! In kje je potem ta mali človek in kaj lahko naredi to je sedaj klučno vprašanje.

Sem pa kar takoj za tvoj predlog, da pripravimo seznam osnovnih stvari, navad in razvad, ki obremenjujeo in spreminjajo naše podnebje oz. spisek stvari ,katere bi morali narediti, da le do teh ne bi prišlo!!!

piskec , on 23. 07. 2007 20:19:44 Said:

Vidiš, Rajko, v tem je problem. Ker se "veliki" ne odločajo, potem tudi "malim" ni potrebno?

Jaz mislim, da se vse začne pri posamezniku. Tudi spreminjanje sveta. Počasi, a na hitro ga itak ne obrneš. Revolucija dela večinoma škodo, rezultati pa niso nikoli dolgotrajni. Evolucija je čisto nekaj drugega. Če se posameznik zdaj odloči, bo tako vzgajal tudi svoje otroke, ti svoje in tako naprej. Čez čas bo tak človek postal direktor "velikih" in bo nekaj tudi lahko spremenil.

Vsekakor sem mnenja, da je vse, čisto vse! locirano v posamezniku. In le on ima vso moč odločanja. Čeprav na prvi pogled zgleda ravno obratno.

Sicer pa me za človeka ni strah. Preživel bo, tako ali drugače. Pa tudi če ne... kdo bo jokal? Zvezde? ;)

Vreme , on 24. 07. 2007 13:36:59 Said:

Hmm, pa je šel spet en moj post v maloro. Bil je objavljen sedaj pa ga ni... Frown. No nič ne de še enkrat.

Ne pravim, da mali človek ne pripomore ničesar, pravim samo, da bore malo. In če se velike kooporacije in države ne bodo zmigale se zna zgoditi, da bo vse skupaj že prepozno. Čakati na to, da bodo naši otroci postali direktorji je lahko zelo daleč in vprašanje je kam bodo takrat gledali.


Je pa tvoj zadnji stavek zelo prodoren in daje misliti!!!!


Hana , on 24. 07. 2007 20:42:43 Said:

Imata prav oba, pa vendar ni nemogoče karkoli ukreniti. Ko bi vsak od nas naredil vsaj toliko, kot je v njegovi moči, bi se širilo zavedanje o pomembnosti sodelovanja velikih in malih ljudi. Tisti, ki so politiki, lahko vplivajo na zakonodajo, kmetje, lahko vplivajo na uporabo pesticidov, vsi imamo možnost izbire, kaj bomo kupovali v trgovini, s svojim zgledom lahko vplivamo na bližnje... In skupaj lahko naredimo veliko!
Za začetek bom pričela z novim postom, kjer bom navedla recimo 10 stvari, ki bi jih v svojem vsakdanjiku še lahko uvedla ali naredila, popravila, odpravila in tega se bom tudi skušala držati.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading